Sörf keyfinizi hızlandıracak 6 bookmarklet!

Daha hızlı, daha canlı bir internet bağlantısı için bu "6 bookmarklet" tam size göre...

İnterneti hızlandıran altılı!

Bookmarklet'ler, tarayıcınızın yer imleri çubuğuna yerleşen, ancak bir URL içermeyen küçük java uygulamalarıdır. Çeşitli basit işlevlere kolayca erişmenizi sağlayan bookmarklet'leri oluşturmak için, bir web sitesi bağlantısını yer imi çubuğunuza sürüklemeniz yeterlidir.

İnternette farklı görevlere yönelik yüzlerce bookmarklet bulmak mümkün. Bu yazımızda ise internette gezinmenizi hızlandıracak ve size zamandan kazandıracak 6 bookmarklet'i tanıtacağız:

1. Spreeder

Bu bağlantıyı yer imleri çubuğunuza sürükleyin: <FORM%20ACTION='http://www.spreeder.com/app.php'%20METHOD='POST'><INPUT%20TYPE='hidden'%20NAME='passage'%20VALUE='"%20+%20sel%20+%20"'>");newdoc.forms[0].submit();">Spreed!

Sesli bir şekilde hızlıca okunmasını istediğiniz İngilizce metni seçin ve bu bookmarklet'e tıklayın. Çal düğmesine bastığınzda metin okunacaktır.

2. Readability

Bu bağlantıyı yer imleri çubuğunuza sürükleyin:
Readability

Hızlı okuma bookmarklet'i size göre değilse ve reklamlardan, küçük yazı tiplerinden rahatsızlık duyuyorsanız, Readability ile metinlerinizi otomatik olarak daha okunaklı bir hale getirebilirsiniz. Readability bookmarklet'ine tıkladığınızda metin, otomatik olarak daha okunaklı bir hale getiriliecektir.

Instapaper ve Evernote

Instapaper ve Evernote

3. Instapaper

Bu bağlantıyı yer imleri çubuğunuza sürükleyin: Instapaper

Instapaper ile daha sonra okumak istediğiniz makaleleri saklayabilirsiniz. Sakladığınız metinlere internet erişimi olan herhangi bir yerden erişebilirsiniz.

4. Evernote

Bu bağlantıyı yer imleri çubuğunuza sürükleyin: Evernote

Evernote ile notlarınızı, fikirlerinizi, videoları, resimleri ve daha fazlasını kaydedebilirsiniz. Sunduğu arama özelliği ise aracın en güçlü yanlarından.

BugMeNot ve Bookmarklet Combiner

BugMeNot ve Bookmarklet Combiner
Bookmarklet Combiner ile farklı bookmarklet'leri bir araya getirebilirsiniz

5. BugMeNot

Bu bağlantıyı yer imleri çubuğunuza sürükleyin: BugMeNot

Her web sitesi için oturum açma bilgilerinizi hatırlamaktan sıkıldıysanız, BugMeNot'u deneyin.

6. Bookmarklet Combiner

Bookmarklet Combiner ile en kullanışlı bookmarklet'lerinizi veya URL'leri tek bir bookmarklet içinde toplayabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları