Sosyal ağın değeri kaç milyar dolar edecek?

Twitter, bir süredir beklenen büyük hamlesini en sonunda gerçeğe dönüştürüyor!

...Ve beklenen oluyor!

Twitter, bir aydan kısa zaman önce hisselerini halka arz etmek üzere hazırlık yaptığını duyurmuştu. Şimdiyse şirket, borsaya resmi başvurusunu yaparak, halka arz için gerekli işlemleri başlattı.

Twitter, 472.613.753 adet hissenin satışından 1 milyar dolar gelir bekliyor. Aylık aktif 215 milyon kullanıcıya sahip olduğunu deklara eden Twitter'ın bu performansla ne kadarlık değere ulaşacağı merak ediliyır. Aylık 800 milyon aktif kullanıcısı olan Facebook 100 milyar dolarlık toplam değere ulaşmıştı. Ancak hisselerin hızla düşmesi yatırımcıları çok üzmüştü. Bu nedenle yatırımcıların Twitter hisselerine temkinli yaklaşacağı ve hisselere yüksek fiyat ödemek istemeyeceği düşünülüyor.

Twitter'ın raporuna göre, kullanıcıların yüzde 75'i servisi mobil cihazlardan kullanıyor. Bu da mobil alanda büyümek isteyen yatırımcıların ilgisini çekecek bir fırsat olarak görülebilir. Aynı zamanda, mobil reklam piyasasının büyüklüğü de Twitter'ın fiyatını etkileyecek. Şu anda 10 milyar dolar civarında olan mobil reklam pazarı büyüklüğünün 2017'de 52 milyar dolar düzeyine çıkması bekleniyor.

Twitter ise 2013'ün ilk yarısında 256 milyon dolarlık kazancına rağmen 69 milyon dolarlık zararaçıkladı. Hisse satışından toplamayı düşündüğü 1 milyar dolarla yapılacak yatırım sayesinde sosyal ağın kar etmeye başlaması hedefleniyor.

Okuyucu Yorumları