Sosyal ağlarınızı "onarmanın" 10 yolu!

Facebook, Twitter ve diğerleri: En çok canımızı sıkan 10 sorunu çözmenin basit yolları içeride...

Facebook'u "onarın!"

Facebook, çoğumuzun hayatının vazgeçilmez unsurlarından biri haline geldi desek, herhalde abartmış olmayız. Zamanınızın büyük bir bölümünü Facebook, Twitter gibi sosyal ağlarda harcıyorsanız, bu hizmetlerde karşılaştığınız istenmeyen mesajlar, gizlilik sorunları ve eksiklikler iyice gözünüze batmaya başlayacaktır. Ancak hepsini onarıp, istediğiniz hale getirmenin yolu var. İşte bunlardan 10'u:

10. Gereksiz uyarılardan kurtulun: Hesabınızda "X arkadaşınız sizi fotoğrafta etiketledi... Y sizin durumunuzu beğendi" gibi uyarılar alıp başını gittiyse, hangi durumlarda uyarı alacağınızı düzenleyebilirsiniz. Bunu Facebook, Twitter ve diğer sosyal ağların ayarlarında rahatlıkla yapabilirsiniz.

9. Spam'ı baştan engelleyin: Uyarılar dışındaki istenmeyen içeriklerin çoğu, zararlı bağlantılara tıklamanız nedeniyle ortaya çıkar. "iPad kazandınız", "buna inanamayacaksınız" gibi şeyler söyleyen bağlantılara ve "bunu arkadaşlarınıza yollayın" gibi içeriklere tıklamayın ve uymayın.

8. Gereksiz uygulamaları temizleyin: Sosyal ağlarınızda izin verdiğiniz uygulamalar, size gösterdikleri mesajlarla dikkatinizi dağıtabilir. Uygulamalara verdiğiniz izinleri temizlemek için MyPermissions gibi bir araç kullanabilirsiniz.

Gereksiz kişileri silin ve takip etmeyi bırakın

Gereksiz kişileri silin ve takip etmeyi bırakın

7. Kişileri silin: Facebook'da çok fazla arkadaşınızın olması, siteyi daha karışık bir hale getirdiği gibi bir araştırmaya göre mutsuz insanların bir karakteristiği. Daha temiz bir haber kaynağı için düzenli olarak kişileri arkadaşlıktan çıkarın ve takip etmeyi bırakın.

6. Arkadaşlarınızı listelere ayırın: Kişileri listenizden çıkarmak istemiyorsanız, onları listelere ayırabilirsiniz. Bu sayede hem herkesin tüm bilgilerinizi görmesine engel olmuş olursunuz, hem de haber kaynağınızı toplu tutabilirsiniz.

5. Uygulamalar ve uzantılarla geliştirin: Windows, Android, OS X ve iPhone için çeşitli Twitter istemcilerini deneyerek, Facebook'u Social Fixer gibi bir tarayıcı eklentisiyle geliştirerek deneyiminizi daha iyi bir hale getirebilirsiniz.

Birden fazla ağda aynı anda paylaşın

Birden fazla ağda aynı anda paylaşın

4. Birden fazla ağda aynı anda paylaşın: Belki tüm sosyal ağlarda birden var olmak istiyorsunuz veya belki de tüm sosyal ağları bir araya getiren bir sosyal ağ kullanıyorsunuz. Bu işi kusursuz olarak yapmanız her zaman mümkün olmasa da Facebook, Twitter ve Google+'ı kullanmanızı çok daha kolaylaştırabilir.

3. Boşa zaman harcamayın: Sosyal ağlarda gereğinden fazla zaman geçiriyorsanız, bu sorunu Facebook Nanny gibi bir araçla sosyal ağlarda harcadığınız süreyi kısıtlayan bir araçla çözebilirsiniz.

2. Politik mesajları ve diğer sinir bozucu güncellemeleri engelleyin: Haber kaynağınız politik mesajlar, bebek resimleri ve dizi tartışmalarıyla dolup taşıyorsa, unpolitic.me gibi bir eklentiyle politik mesajları kedi fotoğraflarıyla değiştirebilir veya yine Social Fixer ile herhangi bir türdeki güncellemeleri gizleyebilirsiniz.

1. Bilgilerinizi gerçekten gizli tutun: Sosyal ağlarınızda gizlilik ayarlarınızı gözden geçirerek kimin, hangi içeriklerinizi görebildiğini inceleyin. Tüm sosyal ağlardaki gizlilik ayarlarınızı değiştirmek için AdjustYourPrivacy.com gibi bir web sitesinden faydalanabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları