Sosyal medya trendi artık iş dünyasında

Facebook ve sosyal ağlar, artık iş dünyasında da rekabette söz sahibi olmak için kullanılacak!

Sonunda Facebook'u keşfetti!

28 Nisan'da düzenlenen "IBM Social Business 2011" ile iş dünyasına sosyal iş ağlarını kullanarak rekabet ve iletişimi en iyi hale getirmenin yolları anlatıldı. IBM, 28 Nisan'da düzenlediği "Social Business 2011" etkinliğinde yeni işbirliği fırsatları ve topluluklarla daha iyi bağlantı kurma yollarını iş dünyası ile paylaştı.

IBM Türk Yazılım Grubu Bölüm Müdürü Gülsün Emüler etkinliğin açılışında yaptığı konuşmasında "Öngörüler çağımızda başarılı işletmelerin sosyal iş ağlarını kullanan şirketler olacağı yönündedir. IBM olarak sosyal ağları çok ciddiye alıyoruz. Bu yaklaşımımız, ürün ve hizmet geliştirmek, müşterilerin devamlı iletişimde kalmalarını sağlamak, yeni nesil yöneticileri ve liderleri bu yönde eğitmek gibi, tüm çalışmalarımızda açıkça görülebilir" dedi.

Yeni bir bakış açısı
IBM Global Web Experience Yazılımları Satış Direktörü Pam Chandor ise konuyla ilgili olarak "Sosyal iletişim araçları bizlere yeni bir bakış açısı getirdi. Yüz yüze tanışmayan ve dünyanın dört bir yanında çalışanlar bireylerin bilgileri ve fikirleri bir diğeri için güvenilir kaynaklar olarak görülebiliyor" diye konuştu. IBM CEEMEA Portal ve İşbirliğinden Sorumlu Kıdemli Lotus Danışmanı Brandon Seppa ise "Sosyal olanı iş yapınıza nasıl entegre edebilirsiniz?" isimli bir sunum yaptı.

Etkinlikte, markalar için portal hazırlama, içerik yönetimi, sosyal ağlarla iletişim kurma gibi sosyal medya projeleri üzerine çalışan NeoBiz Dijital Ajans Başkanı Yurtsan Atakan da "Sosyal Medya iletişiminde yanlışlar ve doğru model" isimli bir konuşma yaparak başarı örneklerinden ve kendi deneyimlerinden bahsetti.

Süper bilgisayar da oradaydı!

Süper bilgisayar da oradaydı!

Süper bilgisayar da oradaydı!

Konuşmacılar ve sunumlar kadar etkinliğin dikkat çeken bir diğer önemli tarafı da geçtiğimiz aylarda bir yarışmada birinci olarak 1 milyon dolar ödül kazanan ve adından sıkça bahsettiren IBM'in süper bilgisayarı Watson yazılımlarının standıydı. İnsan dilini anlamak, ima edilen ifadeleri kavramak, hatalı cevaplardan öğrenmek ve karar vermek gibi bilgisayarların bugüne kadar başaramadıkları işleri gerçekleştiren Watson ile bilgisayarların tıp, finans, çevre gibi pek çok alanında kullanılması için yeni ufuklar açılıyor.

Okuyucu Yorumları