Sosyal medyada paylaşılan video İtalya'yı kızdırdı: 'Bu aptalı arıyoruz'

İtalyan yetkililer Perşembe günü Venedik'te üç katlı bir binadan kanala atlayan bir adamı arıyor.

Sosyal medyada paylaşılan video İtalya'yı kızdırdı: 'Bu aptalı arıyoruz'

CNN'in haberine göre söz konusu kişiyi "aptal" olarak nitelendiren Venedik Belediye Başkanı Luigi Brugnaro, sosyal medyada viral olan bu hareketinden dolayı adama "aptallık sertifikası" vereceğini söyledi.

Belediye Başkanı ayrıca twitter hesabından dalışın bir videosunu ekleyerek, kanala atlayan kişi ve videoyu çeken suç ortağının tutuklanacağını söyledi.

Videoda bir kişinin binanın üzerinden suya atladığı ve göbeğinin üzerine düştüğü görülüyor.

Brugnaro, "Kimliğini tespit etmeye, onu ve sosyal medya için bu aptal videoyu çeken aşağıdaki arkadaşını bulmaya çalışıyoruz" diyor.

Belediye Başkanı ayrıca, adamın özel konut binasına nasıl girebildiğini ve çatıya nasıl çıkabildiğini belirlemek için binaya polis gönderdiğini söyledi ve şöyle devam etti: "O atlayışla hayatını riske attı ama aynı zamanda bir suçlu. Bu şehirde yarattıkları tehlikenin farkında değiller. Ya aşağıdan bir tekne geçiyor olsaydı?"

Brugnaro, videoyu görenleri, turist olarak tanımladığı kişinin kimliğini tespit etmeye yardımcı olmaya, ancak videoyu sosyal medyada "beğenmemeye" çağırdı.

Brugnoro, "Bu aptalca şeyleri sosyal medyada beğeni almak için yapıyorlar. Bu kişiyi yargılamak için yasaları kullanacağız" dedi.

İtalya'da geçen yıl 40'tan fazla turist Venedik kanallarında yüzdükleri (bazıları çıplak) için tutuklanmış, bir kişi de Büyük Kanal'da sörf yaptığı için tutuklanmıştı.

Ayrıcaa Amerikalı bir turist e-scooter'ını Roma'daki İspanyol Merdivenleri'nden aşağı attıktan sonra 25.000 dolar değerinde hasara neden olduğu için para cezasına çarptırıldı. Suudi bir turist ise kiraladığı Maserati'yi İspanyol Merdivenleri'nden aşağı sürdüğü için para cezasına çarptırılmıştı.