Sosyal paylaşım ağlarının lideri kim?

Facebook, Myspace, Friendster. Kim lider olabilir? Sosyal ağların kralı kim? Detaylar burada...

Facebook kral mı?

2004 yılında üniversite arkadaşları arasında iletişim sağlaması amacı ile kurulan Facebook gün geçtikçe sosyalleşme ağlarının süper gücü oluyor.

Microsoft, Google ve Apple kullanıcılarına günlük yaşantılarında kullanmak üzere birçok proje sunmak istese de Facebook bu trendi çoktan karşıladı.

Forrester Araştırma şirketinin bir analisti olan Jeremiah Owyang Facebook'un yükselişi hakkında şu yorumu yapıyor. "Onlar gerçekten de iletişim alanında en büyük olmak için her şeyi yapmaya hazır."

Ayrıca Facebook'un tıpkı bir işletim sistemi gibi iletişim alanında varlığını güçlendirmeye çalıştığını aktarıyor. Ayrıca FriendFeed'i satın almalarının da önünde hiçbir engel istemedikleri anlamına geldiğini de bildiren Owyang, FriendFeed için harcanan 50 milyon doların aslında tekelleşmek için harcanmış ufak bir meblağ olduğunu söyledi.

Kullanıcı sayısındaki artışın durdurulamaz olduğu bir sahada egemenliğini ilan eden Facabeook hala bir konu da 2. planda kalıyor. İnterneti neredeyse hükümdarlık sınırlarına alan Google'ın arkasından gelen Facebook eğer 500 milyon kullanıcı sınırını geçerse kimi tabuları yıkmaya hazır bile!

Fakat Owyang şunu da ekliyor. "Uzun bir süre zarfında tacı takacak bir kral olmasını beklemiyorum."

Okuyucu Yorumları