SourceForge'dan akıl almaz download sayısı

Açık kaynağın evi SourceForge.net için bir kilometre taşı daha: İşte ulaşılması güç indirme sayısı.

İndiren indirene!

1999 yılından bu yana milyonlarca kullanıcının uğrak adresi olan SourceForge, indirenler için olduğu kadar açık kaynak kodlu yazılım geliştirenler için de önemli bir site. Projelerini milyonlarla paylaşmak bir yana burası onlar için bir yuva niteliği taşıyor. Son birkaç yıldır Google'ın benzer hizmeti olan Google Code sağlam bir rekabet oluşturuyor.

Bir zamanlar sitedeki 100.000 açık kaynak kodlu proje çok konuşulmuştu. Şimdi bu sayı 230.000 ve indirmeler tam gaz devam ediyor. Öyle ki, yapılan açıklamaya göre toplam indirme sayısı 4 milyarı geçmiş durumda.

Mevcut projelerin çoğunun terkedilmiş projeler olmasına karşın, siteden sayısız yeni proje eksik olmuyor. SourceForge'a göre günde ortalama 1.8 milyon dosya indiriliyor.

İşin güzel yanı SourceForge kullanıcılarının sadece tıkla indir yapıp işi orada bırakmaması. Dosya indirenlerin içinden pek çoğu bu dosyaları alıp inceliyor ve projeleri geliştiriyor. Katkıda bulunanlar, kendi projelerini oluşturanlar ve her şeyi merakla kurcalayanlar var.

İnsanlar SourceForge'un dosya sayısına ve indirme sayısına imrenedursun, SourceForge başka kimsenin kolay kolay altından kalkamayacağı bir yükü, Atlas gibi sırtlanıyor. Ocak ayında olan anlık bir trafik artışı ile bir günde 3.9 milyon dosya indirilmiş, boyut olarak da bir günde 30.1 Terabyte!a ulaşılmış!

Okuyucu Yorumları