Şov sırası IE10'a geldi!

Chrome ve Firefox'un çoktandır yapabildiği bu işi, Internet Explorer 10 nasıl yapacak?

Şov sırası IE10'a geldi!

Eğer Internet Explorer 10'u kullanmak istiyorsanız, bunun şu anda tek yolu bilgisayarınıza Windows 8 kurmak. Microsoft Internet Explorer 10'un Windows 7 için ne zaman yayınlanacağı konusunda ser verip sır vermiyor ama web sitesi programcılarına verdiği ufak tefek ipuçlarında Internet Explorer 10 ile gelen gelişmiş özellikleri web sitelerinde nasıl kullanacaklarını anlatıyor.

Resmi Internet Explorer blog'unda yayımlanan bir yazıda Microsoft, CSS 3D dönüşümlerini ve CSS animasyonlarını kullanarak tam ekran animasyonlu 3D web sitelerinin nasıl yapılabileceği örnekleri ile anlatılıyor. Bu iki teknik de Internet Explorer 10 tarafından sonuna kadar destekleniyor. Aynı desteğin Google Chrome ve Firefox'un en son sürümlerinde olduğunun da altını çizmeden geçmeyelim.

Web sitesi programcıları tam ekran animasyon desteğini sayfalarına ekledikçe, Internet Explorer 10 ile bu sayfaları ziyaret eden kullanıcılar sayfaların geçişleri arasında bir sürü hoş animasyon görmeye hazırlıklı olmalılar. Microsoft'un hazırladığı demo sayfasında bu animasyonların örneklerini görmek mümkün. Ancak eğer IE9 kullanıyorsanız animasyonları görme şansınız yok. IE10 gelene kadar, Chrome ya da Firefox'un son sürümlerini deneyebilirsiniz...

Okuyucu Yorumları