Sözle emir alan arabasını CeBIT'te anlatacak!

Ford, arabaya sözle emir vermeyi sağlayan teknolojisini CeBIT'te açıklıyor!

Ford'dan 'anlayan' araba

Ford'un otomotiv sektörünün araç-içi iletişim teknolojisi ve etkileşimli çözümler üreticisi olarak giderek artan rolü, şirketi otomotiv dünyasının bu hızla gelişen segmentinde önlere yerleştirdi. Ford'un dünya genelindeki teknoloji etkinliklerine katılımının artması da bu durumu kanıtlar nitelikte.

Ford başkanı ve CEO'su Alan Mulally, "Ford hikayemizi CeBIT'te sizinle paylaşacak olmaktan büyük onur duyuyorum," diyerek şunları ekledi: "Sınıfının en iyi teknolojisi, yakıt ekonomisi, güvenlik, uygun fiyat ve MyFord Touch'ın kullanıldığı SYNC gibi gerçekten akıllı teknolojileri yeni Ford Focus dahil olmak üzere Ford'un bütün araçlarında sunacağımız müşterilerimize yürekten bağlıyız".

SYNC Avrupa'nın teknoloji vitrininde tanıtılıyor

MyFord Touch'ın kullanıldığı SYNC, sürücünün sözlü emirlerle aracın temel fonksiyonlarına kumanda etmesini sağlayan, sesle aktive olan bir araç-içi bağlantı platformu.

Medya ve telekomünikasyon cihazlarıyla senkronizasyon yeteneğini gururla sunan MyFord Touch'lı SYNC, sürücülerin hem otomobilleriyle hem de otomobilin içindeyken dış dünyayla iletişimlerinde devrim yaratıyor ve dışarıdaki iş amaçlı veya kişisel iletişimin yanı sıra eğlence araçlarına elleri kullanmadan sesle kumanda imkanı sunuyor.

SYNC, Microsoft'un katkılarıyla geliştirildi

SYNC, Microsoft'un katkılarıyla geliştirildi
Ford başkanı ve CEO'su Alan Mulally

Ford SYNC, hareket halindeyken dünyayla bağlantıyı emniyetli bir şekilde sürdürmek için sürücülere nihai bir çözüm sunmak amacıyla Microsoft'un katkılarıyla geliştirildi.

Başlangıçta sadece Kuzey Amerika'daki Ford müşterilerine sunulan bu sistem daha sonra Ford'un uzman mühendisleri tarafından önemli ölçüde geliştirilerek Avrupa pazarına uyumlu hale getirildi.

Gelişmiş ses kontrol ve bağlantı sisteminin halen 3 milyonun üzerinde araca monte edilmiş olduğu Kuzey Amerika'da, özellikle Ford'un entegre dokunmatik ekran arayüzü olan MyFord Touch ile bileştiğinde SYNC'nin basitlik ve kolaylık açısından kullanıcılara önemli faydalar sunduğu kanıtlandı.

CeBIT teknoloji fuarının ziyaretçileri, Ford standında gelişmiş yeni Ford teknolojilerini bizzat deneme fırsatına sahip olacaklar.

CeBIT Ford için yeni bir izleyici kitlesi sunuyor

CeBIT, bugünkü haliyle 1986 yılında ön plana çıkmasının ardından çok sayıda sektör ve uygulamada ortaya çıkan en son teknolojik gelişmeler için bir odak noktası oldu. Her yıl düzenlenen bu organizasyon dünyanın en büyük dijital, BT ve telekomünikasyon fuarı olarak 6 binin üzerinde katılımcıya ev sahipliği yapıyor.

Mulally'nin 2011 CeBIT teknoloji fuarında yapacağı açılış konuşması, Ford'un Las Vegas'ta 2009 Uluslararası CES fuarına katılımıyla başlayan teknoloji müşterileriyle doğrudan konuşma yaklaşımının yeni bir örneği.

Ford, CES'in 2010 ve 2011 fuarlarına da katıldı ve Mulally bu fuarlarda da açılış konuşması yaptı. Böylece Ford giderek daha sofistike hale gelen araç-içi bağlantı ve iletişim teknolojisini geleneksel otomotiv sektörünün takipçilerinin yanı sıra doğrudan teknoloji odaklı izleyicilere de anlatmanın ne kadar önemli olduğunu vurgulamış oldu.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları