SP3, Vista özellikleri barındıracak

Microsoft, 3. servis paketiyle uzun süredir yarı yolda bıraktığı XP kullanıcılarını sevindirecek mi?

SP3 ile Vista olacak

SP3, Vista özellikleri barındıracakŞu sıralar seçilmiş testerlar Windows XP SP3'ü deniyorlar. Bazı weblogları üzerinden Mega-Güncelleştirme hakkında yeni bilgiler dışarı sızdı. Haberlere göre SP3, Windows XP'ye, şimdiye kadar sadece Vista'da bulunan bazı özellikleri ekleyecek.

İkinci servis paketinden bu yana çıkmış yüzlerce yamanın yanında yeni servis paketi, Network Access Protection (NAP = Ağ Erişim Koruması) özelliğini barındıracak. Bu fonksiyon özellikle yöneticiye hangi istemcinin ağın bir parçası olacağına karar verme fırsatı verdiğinden firma ağları için çok önemli. Eğer bir laptop çıkmış Windows güncellemelerini yüklememiş veya eski bir virüs tarayıcısı varsa bu istemci (laptop)reddediliyor. NAP, 2008 ilkbaharında çıkacak olan Windows Server 2008'in de bir parçası.

Bunun yanında SP3, üçüncü parti yazılım geliştiricilerinin şifreleme algoritmalarına erişimini sağlayacak yeni bir çekirdek modülü barındıracak. Yeni bir aktivasyon modeli sayesinde kullanıcı Windows'u aktive etmek için ürün anahtarını girmek zorunda kalmayacak. Önyüklü bir işletim sistemi olan Komple-PC satın alan kullanıcılar için son derece pratik.

Microsoft'a göre Servis Paketi 3, 2008'in başlangıcında çıkacak ve Windows XP için çıkarılacak son servis paketi olacak.

Okuyucu Yorumları