Space Invaders gerçek oldu!

Hubble Uzay Teleskobu'nun yıldızları incelerken yakaladığı bu garip görüntü, sizi de çok şaşırtacak!

Uzay'da şaşırtan görüntü!

Geceleri gökyüzünü seyrederken, birçoğumuz yıldızların oluşturduğu koreografiyi hayalgücümüz elverdiğince çeşitli figürlere benzetmeye çalışırız. Kimi zaman hayvan kimi zaman insan silüeti şeklinde beliren yıldızlar, bu kez çok ilginç bir görüntüyle karşımızda.

Hubble Uzay Teleskobu'nun (HUT) yakaladığı görüntü, korkunç derecede 80'li yılların meşhur uzay oyunu Space Invaders'ı andırıyor. Oyunda gezegenimizi ele geçirmeye çalışan "istilacılardan" birine benzeyen görüntü, HUT'un Wide Field Camera 3 adlı kızılötesi kamerasına takıldı.

Söz konusu görüntüyle ilgili yorumda bulunan Uzay Teleskobu Bilim Enstitüsü, şu açıklamada bulundu: "Abell 68 adlı galaksi kümesini çevreleyen yerçekimi alanı, çok uzak galaksilerden gelen ışığı aydınlatmak için doğal bir mercek gibi davranır. Arka plandan gelen ışık merceğe vurduğunda, tıpkı komik aynaların yaptığı gibi bu tip fantastik manzaraların oluşmasına neden olur."

Ortaya çıkan görüntüden korkmaya gerek yok. Zira "istilacımız" dünyamızdan tam 2 milyar ışık yılı uzakta. Ancak her ihtimale karşı, Space Invaders'ın bir simulasyonunu yapıp, alıştırmalara başlamakta fayda var.

Okuyucu Yorumları