SpaceX'e göre patlamanın nedeni helyum kaçağı!

SpaceX, geçen haftalarda patlayan roketinin neden patladığına dair bulgularını paylaştı!

SpaceX'ten ilk açıklama!

Uzay yoluculuğunu ticarete dökmeyi amaçlayan SpaceX, geçtiğimiz haftalarda Falcon 9 roketinin ön-uçuş testi sırasında patlamasıyla büyük hayal kırıklığına uğramıştı. Patlama, roketin ve Facebook'un internet.org projesi için kullanılacak olan uydunun kaybedilmesiyle sonuçlandı. Sorunun kaynağını bir süredir araştıran firma, şimdi bizlerle ilk bulgularını paylaştı.

SpaceX'in açıklamasına göre patlama, helyum deposundaki bir kaçak nedeniyle meydana geldi. Bu sorun kulağınıza tanıdık geliyor olabilir çünkü 2015'te ISS'ye yolculuk yapan bir modül benzer bir nedenle uçuş sırasında patlamıştı.

SpaceX patlamanın nedenini bilese de, sorunun tam olarak neden oluştuğunu bilmiyor. Firma, helyum tankının neden hasar gördüğünü bulmak için FAA, NASA, ABD Hava Kuvvetleri ve sektör uzmanlarıyla birlikte çalışıyor. Bununla birlikte veri miktarının az olması işleri zorlaştırıyor. Falcon 9, 3.000'in üzerinde mühendislik verisi aktarsa da, anormal durumun yaşanmasıyla patlama arasında yalnızca 93 milisaniye var.

Okuyucu Yorumları