Spam e-postaların yeni hedefi: BitTorrent

Spam e-postacılar boş durmuyor: Bu kez hedeflerinde BitTorrent kullanıcıları var.

BitTorrent'e spam belası

BitTorrent kullanımının yaygınlaşmasıyla beraber spammer'lar, BitTorrent kullanıcılarını hedef tahtasına koymuş durumda. Son aylarda özellikle bazı BitTorrent sitelerinin kullanıcılarına spyware veya buna benzer tehditleri kolayca bulaştırabildiğini sıkça işitir olduk.

Ancak yine de bu tür spam'lardan kurtulmak sanıldığı kadar zor değil. Spammer'lar da bunun bilincinde olduğundan, daha çok amatör bilgisayar kullanıcılarını tercih ediyorlar.

Bunun yanında BitTorrent kullanıcılarının sayısı dünya geneline bakıldığında milyonlarla ifade ediliyor. Hal böyle olunca spam e-postaların milyonlarca kullanıcı arasında ne kadar hızlı yayılabileceği de kolayca anlaşılabilir.

Bu konuyla ilgili en son ortaya çıkan olayda ise, daha öncekilerden çok daha farklı bir yol izlenmiş. Kendini anti-korsan şirketi olarak tanıtan MediaDefender kılığına sokan ve bu firmanın logosunu kullanan spam, alıcılarının karşısına bu şekilde çıktığından kolay fark edilemiyor.

İşte o email'in içeriği

İşte o email'in içeriği

"Sevgili kullanıcı!
Aşağıda yer alan sitelerdeki tüm internet aktiviteleriniz log'lanmış durumda.

- Btjunkie
- SumoTorrent
- isoHunt
- Btscene
- Mininova
- Fenopy
- Monova
- Yotoshi
- GetInvites
- Btmon

Biz, son zamanlarda indirmiş olduğunuz ve telif hakkı olan film, müzik ve yazılımlarla ilgili bir raporu bu e-postaya ekledik. Bundan sonra kesinlikle bu tür aktiviteleri devam ettirmemenizi öneriyoruz; aksi takdirde olay hukuki mercilere kadar gidebilir.

MediaDefender Inc."

Tecrübeli kullanıcıların bu tür tuzaklara kanmadıkları bilinen bir gerçek. Bu mesajın gerçek dışı olduğunu anlamanın en basit yolu ise şurada gizli aslında: Bu e-postanın iddiasına göre, mesajı alan kullanıcının tüm arama kayıtları ve indirdiği dosyalarla ilgili veriler kayıt altında. Oysa bir şirketin kullanıcıların gizli verilerine ulaşıp bunu kullanıcılarla bu şekilde paylaşması olasılık dahilinde değil.

Okuyucu Yorumları