Spam'siz bir dünya için bilinçli olmalıyız!

Teknoloji ilerledikçe bunu kötüye kullananlar da artıyor. Peki kullanıcılar nasıl önlem alıyor?

Spam'siz bir dünya!

İletişimin teknoloji karşısında gelişmesi her zaman iyi yönde gerçekleşmeyebiliyor. Bunun en büyük örneklerinden biri gereksiz (spam) e-postalardaki inanılmaz artış!

Kullanıcılar neredeyse eziyet haline gelen bu e-postalara karşı gün geçtikçe bilinç sahip oluyor ama bunun yanı sıra meraklarına yenik düşüp yönlendirilmek istendikleri bu bağlantılara tıklayıp meraklarını gidermek isteyebiliyorlar.

Amerika'da yapılan bir araştırmaya göre her 6 internet kullanıcısından biri spam e-postalara karşılık veriyor. İletişim alanında suiistimale karşı çalışmalar yürüten bir grubun yaptığı araştırmanın sonuçları şöyle:

  • 800 kişinin çoğuna yakını, kendilerine gelen mantıklı e-postalara karşılık veriyor. Bu da demek oluyor ki spam e-postalar %85 ile %90 arasında amacına ulaşıyor.
  • Kendini internet kullanımında uzman gibi görenlerin çok az bir miktarı bu konuda gerekli bilgilere sahip.
  • Kullanıcıların 3'te 2'si bir şekilde Internet Güvenliği hakkında bilgi sahibi.
  • 3'te 1'lik bir kısım ise kendilerine spam olarak dönebileceğine inandığı adreslere kayıt olmaktan kaçınıyor.

Araştırma sonuçları devam ediyor...

Araştırma sonuçları devam ediyor...
Kullanıcı olarak spam e-postalara karşı artık dur demeli!
  • Bunların yanı sıra 4'te 1'lik bir kesim ise kayıt olmak istedikleri siteler için farklı e-posta adresleri seçerek günlük hayatta kullandıkları e-posta adreslerini gereksiz e-postalardan uzak tutmaya çalışıyor.
  • 3'te 2'lik bir kesim spam e-postaları "gönderen adresine" bakarak anlayabilirken %45'i konu başlığından, %22'lik bir kesim "imzalayan" bölümüne bakarak spam e-postaları diğerlerinden ayırt edebiliyor.

Ferris Araştırma Şirketi'nden yapılan açıklamaya göre "Kullanıcılar teknoloji ile ne kadar içli dışlı olursa virüslere yakalanma riskleri o kadar az olur inancındalar; fakat biz aynı düşüncede değiliz.Daha önce yaptığımız araştırmalara göre bilgisayar kullanımı ne kadar artarsa virüslere hedef olma oranı da o kadar yükseliyor."

Şunu söyleyebiliriz ki çoğu kullanıcı bildiklerini söylediklerinden daha az bilgiye sahip ve bu da spam e-posta göndericileri sevindiren bir haber. Umuyoruz ki CHIP Online okurları spam e-postalara karşı daha fazla dikkatli davranıyorlardır.

Okuyucu Yorumları