Speedtest'e Göre İnternet Hızı "Uçuyor"

Speedtest'in yeni aracı, dünya çapında internet hızlarının son 1 yılda nereden nereye geldiğini gösteriyor!

İşte internet hızı raporu

Netflix ve Google gibi devasa platformların internet hızı testi araçları sunmasına rağmen, Ookla'nın Speedtest'i hala en popüler hız testi aracı konumunda bulunuyor. Ookla, geçtiğimiz Ağustos ayında Speedtest Global Index'i yayınladı, bu araç sayesinde dünyanın farklı köşelerindeki internet hızlarını görebiliyor ve farklı ülkelerin hızlarını karşılaştırabiliyorduk. Şimdiyse şirket bu aracı geliştirerek Global Speed aracını yayınladı. Bu araç ise tüm dünyanın ortalama internet hızını hesaplayabiliyor.

Speedtest'e Göre İnternet Hızı

Speedtest'e göre mobil indirme hızı son 12 ayda %30.1 artış gösterdi, gönderme hızı ise %38'lik bir sıçrayış yaptı. Sabit geniş bant internet hızları ise indirmede %31.6, göndermede ise %25.9 artış gösterdi. Kasım ayında 119 ülke, ortalama olan 20.28 Mbps'nin üzerinde mobil indirme hızına sahipken, 134 ülke bu sınırın altında kaldı. Geniş bantta ise 71 ülke küresel ortalamanın üzerindeyken, 185 ülke sınırın gerisinde kaldı.

Mobil internette yıldan yıla en fazla gelişim gösteren bölgeler arasında Laos, Vietnam, Trinidad ve Tobago, Hong Kong, Lübnan bulunuyor. Geniş bant alanında ise en çok ivmeyi Fransız Afrika adaları, Guetemala, Gana, Peru ve Hindistan kazandı. En çok hız kaybeden ülkelerin arasında Porto Riko %39.8 düşüş gösterdi, bunun da sebebi üzücü kasırga felaketi oldu.

Okuyucu Yorumları