Sperm bağışı yapın, iPhone 6S'i götürün...

Bir iPhone 6S'e sahip olmak neler yapardınız? Çin'de bunu yapanlar bile var...

iPhone 6S için sperm bağışı!

Apple hayranlığı, geçtiğimiz yıl içerisinde iPhone 6 ve 6 Plus'ın büyük ekranları sayesinde arttı. Bu durumla beraber Apple'ın telefonlarının Çin'i de etkisi altına alması kaçınılmazdı. Şimdi ise ülkenin hastaneleri bu durumdan faydalanarak, düzenli sperm bağışları karşılığında yeni tanıtılan iPhone 6S öneriyorlar.

Yerel haber sitesi Shanghaiist'te söylenene göre Şangay'daki bazı fakülteler, bağışları arttırmak için Apple'ın en son iPhone'unu kullanmaktalar. Bu enstitülerden biri, kabaca çevrildiğinde "'böbreklerinizi satmanıza gerek yok; kolaylıkla iPhone 6S alabilirsiniz" reklamını yayınlayan Renji Hastanesi.

Bu reklamdaki "böbrek satma" kelimeleri ise, yakın bir zamanda iPhone satın almak için para bulmak amacıyla yasal olmayan bir şekilde böbreklerini rehin bırakmayı deneyen iki Çinliye gönderme yapmakta. Bu durum, Çin'deki Apple akıllı telefon talebinin ulaştığı boyutu göstermekte ve ülke, Xiaomi ve Huawei gibi bütçe telefonlar üreten yerel firmalara rağmen Apple'ın en büyük ikinci marketi olarak gözükmekte.

Shanghaiist'in söylediğine göre Renji Hastanesi, her 17ml örnek için 6.000 yuan (943 dolar) önermekte. Bu fiyat da 16GB iPhone 6S'in 831 dolar fiyatını karşılamak için fazlasıyla yeterli; 64 GB'lık sürümün 955 dolarlık fiyatının ise hemen altında.

Ancak herkes bağış için kabul edilmiyor. Fakülte, yaklaşık olarak 165 cm boyunda, genetik hastalığı bulunmayan, yeterli doğurganlıkta ve eğitimli kişilerin peşinde. Ayrıca, sperm bağışlarının arasında da minimum 48 gün olması gerekiyor.

China Daily'nin belirttiğine göre bu öneride bulunan tek kuruluş Renji Hastanesi değil. Hubei Human Sperm Bank da aynı şartlar altında 785 dolar önermekte.

iPhone 6S ve 6S Plus, bu ayın başlarında San Francisco'daki özel bir Apple etkinliği ile duyurulmuştu. Yeni cihazlar hakkında detayları belirtmeden önce CEO Tim Cook, Apple'ın Çin marketinde yıl bazında yüzde 75 büyüdüğünü belirtmişti...

Okuyucu Yorumları