Spider-Man TTNET'te!

Marvel'in Spider-Man, Iron Man, Hulk gibi efsane karakterlerine ne olacak? İşte cevabı...

Spider-Man TTNET'te!

Türk Telekom, Marvel Characters B.V. ve Paimotion Entertainment şirketleri Marvel lisanslı ürünler, oyunlar, animasyonlar ve çocuklara yönelik web sitesinin Türk Telekom tarafından kullanımına yönelik olarak işbirliğine girdi.

İşbirliği kapsamında Türk Telekom grup şirketlerinden Sobee, Marvel'in Spider-Man, Iron Man, Hulk gibi süper kahramanlarını kullanarak oyun ve animasyon geliştirme ve yayınlama hakkına sahip oluyor.

Türk Telekom grup şirketlerinden Sobee, Marvel Characters B.V. ve Marvel'in lisans haklarına sahip olan yetkili şirket Paimotion Entertainment Inc. kısa metrajlı animasyon filmler, çevrimiçi oyunlar, bilgisayar oyunları, mobil uygulamalar, bazı ticari haklar ve çocuklara yönelik olarak hazırlanmış bir internet sitesini kapsayan, küresel çapta, özgün ve kapsamlı bir lisans anlaşmasına imza attılar.

Marvel Türk Telekom işbirliği

Marvel Türk Telekom işbirliği

Anlaşma kapsamında, Marvel tarafından geliştirilen süper kahraman karakterleri, Türkiye için uyarlanacak ve Türkçeye tercüme edilebilecekler. Anlaşma kapsamında olan ürünler, Marvel'e ait kısa metrajlı animasyon filmleri, internet ve cep telefonları üzerinden ulaşılabilecek TV dizileri ve oyunları içeriyor. Aynı zamanda Türk Telekom, mağaza ve web sitelerinde Marvel ürünlerinin satılabileceği mini mağazalar açabilecek.

İşbirliği çerçevesinde Sobee, Marvel'in çocuklara yönelik internet sitesini Türkçeye çevirecek ve Marvel'in en popüler kahramanlarını kullanarak animasyon geliştirme ve yayınlama hakkına sahip olacak. Buna ek olarak, Sobee, Marvel karakterlerini kullanarak yeni flaş oyunlar geliştirebilecek.

Ayrıca, Marvel süper kahramanları, Sobee ve şirketin genel müdürü Mevlüt Dinç tarafından geliştirilen "I Can Football" ve "Süper Can Oyun" gibi oyunlar içerisinde kullanılabilinecek.
Türk Telekom Genel Müdürü Dr. Paul Doany, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Marvel ile yapmış olduğumuz bu işbirliğinden büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu işbirliği ile grup şirketlerimizden Sobee kanalıyla online oyun piyasasında Türkiye'nin geldiği noktayı daha da ileriye taşımış olacağız" dedi.

Peki neler olacak?

Peki neler olacak?

Sobee'nin ödüllü CEO'su ve daha önce sözü geçen oyunların yaratıcısı Mevlüt Dinç, "Sobee, dünyanın ilk 11'e karşı 11 kişilik takımlardan oluşan ve en hızlı çevrimiçi futbol oyunu olan "I Can Football" ve Türkiye'nin ilk süper kahramanı niteliğindeki "Süper Can" oyunlarının yayınlanacağı haberini henüz açıklamıştı. Bu çığır açıcı haberlerden hemen sonraMarvel ile böyle bir işbirliğine gidiyor olmaktan büyük memnuniyet ve heyecan duyuyoruz. Birlikte kısa metrajlı animasyon filmleri ve oyunlar tasarlayıp, geliştirebileceğiz ve Marvel'in en popüler web sayfalarını Türkçeye çevirme şansımız olacak. Marvel'in efsanevi süper kahramanlarını, Türk Telekom'un sevimli maskotu Can ile eşleştirerek, Türk tüketicisi için özel hazırlanmış ve Türk kültürünü vurgulayan benzersiz ürün ve projeler sunacağız" dedi.

Marvel Entertainment şirketi Tüketici Ürünleri Evrensel Başkanı Simon Philips ise, "Bu anlaşmalar dünya çapında varlığımızı yayma ve küresel düzeyde Marvel markasının potansiyelini maksimize etme stratejimizin önemli bir parçası. Türkiye'nin önde gelen telekom ve oyun şirketleri ile çalıştığımız için heyecan duyuyoruz ve bu ürünleri Türk tüketicisine tanıtmak için sabırsızlanıyoruz," dedi.

Basın bülteninden derlenmiştir