Spielberg, Dijital Platformlara Kafayı Taktı

Dünyanın en başarılı yönetmenleri arasında yer alan ama son zamanlardaki projeleri, beklenen ilgiyi görmeyen Steven Spielberg'den ilginç açıklamalar!

Steven Spielberg Netflix'e taş attı

Dünya sinema klasiklerinin bazılarının (E.T, Jaws, Indiana Jones serisi, Saving Private Ryan ve ilk Jurassic Park) filmlerine gerek yapımcı, gerekse yönetmen olarak imza atan Steven Spielberg'ün son zamanlarda düşüşte olduğunu söyleyebiliriz. Spielberg, 2015 beri The Post ve Ready Player One yapımlarında nispeten ciddi başarılar elde etti. Yapımcılığını üstlendiği Transformers 4 ve Transformers 5'de yerden yere vuruldu. BFG'de büyük hayal kırıklığı yarattı.

Steven Spielberg, sansasyonel bir açıklama ile gündeme geldi ve dijital platformda yayınlanan filmlerin, Oscar adayı olmasını eleştirdi. Başarılı yönetmene göre bu tür platformda izlenen yapımlar, TV filminden ötesi değil. Spielberg "Geçmişte sinemada yayınlanmayan ama video kaset olarak karşımıza çıkan yapımlar vardı. Hiçbiri jürinin karşısına çıkamadı. Arada pek fark göremiyorum." ifadelerini kullandı.

Spielberg filmlerinin yapımcı şirketi Amblin Entertainment'ın sözcüleri, "Nisan ayında Oscar komitesi ile görüşeceklerini ve bazı şeylerin tekrar gözden geçirilmesini talep edeceklerini" vurguladılar. Kırmızı çizgi olarak ise "dijital platform içerikleri" belirlendi.

Spielberg, bazı dijital platformların, sinemanın geleceğini baltaladığını savunuyor. Spielberg'ün tepkisinin nedenleri arasında; Netflix tarafından dağıtıma sunulan Roma'nın Oscar ödüllerini domine etmesi gösteriliyor.

Spielberg'in dijital platformlara olarak tepkisinin ardında neler yattığını söylemek kolay değil. Zira Steven Spielberg, Apple Exclusive için Amazing Stories üzerinde çalışıyor. Kısacası kendi filmi en iyinin iyisi de olsa, Emmy ve Golden Globe ödülleri kazanabilir ama Oscar ile en ufak ilişiği olamaz(bu çıkarımı ünlü yönetmenin röportajları vasıtasıyla yapıyoruz). Oysa ki dijital platform içerikleri de, birbirinden usta oyuncular, yönetmenler ve devasa bütçeler ile zenginleştiriliyorlar.

Okuyucu Yorumları