Spiga ile gerçek mobil internet deneyimi

3G'yi yaygınlaştırmak isteyen Vodafone'dan her yere götürebileceğiniz bir mini bilgisayar: Spiga

Vodafone'dan mini  bilgisayar

Vodafone'dan "elüstü" bilgisayar. Vodafone, mobil internetin farkını Vodafone 3G+ ile yaşamak isteyenlere yepyeni bir teknoloji sunuyor.

Sagemcom tarafından üretilen Spiga elüstü bilgisayar, taşınabilirlik ve performansı bir araya getiriyor, internete her yerden bağlanmayı mümkün kılıyor. Vodafone, cep telefonu kadar hafif, netbook kadar fonksiyonel olan Spiga'yı dünyada ilk kez Türk kullanıcılarına sundu.

Vodafone, müşterilerine değer yaratan ileri teknolojili hizmetlerine bir yenisini ekledi. Vodafone 3G+ ile internetin keyfini yaşamak isteyenlerin artık yepyeni bir alternatifi var: "Vodafone Elüstü Bilgisayar Spiga" Sagemcom tarafından üretilen, Intel Atom işlemcisi sayesinde cep telefonunun taşınabilirliğini netbook performansıyla birleştiren Spiga, dünyada ilk kez Türkiye'de sunuluyor. Her biri kendi alanlarında dünya devi olan markaların işbirliği ve sinerjisi ile geliştirilmiş olan bu yeni cihaz, yarattığı yeni kategoriyle müşteri beklentilerine sıradışı bir cevap veriyor.

Ne dediler?
Vodafone Türkiye Ürün ve Servislerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Phil Patel cihazın tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Vodafone'un dünyada hizmet verdiği 323 milyon abonesiyle mobil iletişim teknolojilerin gelişimindeki en önemli bir oyuncularından biri olduğunu belirtti. Patel; "3G stratejimizde mobil internet erişimi ve mobil data kullanımı büyük yer taşıyor. 3G+ farkıyla abonelerimize sunduğumuz hizmetleri ve ürünleri yaygınlaştırmak için global alanda edindiğimiz deneyimlerimizden faydalanıyoruz. İleri teknolojinin göstergelerinden biri ve yeni bir cihaz segmentinin başlangıcı olan Sagem Spiga'yı müşterilerimize dünyada ilk kez Türkiye'de sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Mobil internetin farkını Vodafone 3G+ ile yaşamak isteyen müşterilerimiz Vodafone elüstü bilgisayarı Spiga ile bu deneyimi artık daha da keyifli yaşayacaklar" dedi.

Teknik özellikler ve fiyatlandırma

Spiga'nın özellikleri:
Avuç içinde rahatlıkla kullanılabilen ve ekran çözünürlüğü ve dokunmatik ekran açısından oldukça doyurucu sonuçlar sunan Spiga'nın teknik özellikleri aşağıdaki gibi:

Spiga Teknik Özellikleri
Model adı Spiga
İşlemci Intel® ATOM™ 1,1Ghz
İşletim sistemi Windows XP, Office (60 günlük deneme sürümü)
Ekran 4,8", 1024x768 çözünürlük, dokunmatik LED ekran ve kalem
Kamera 1,3 Megapiksel kamera
Bağlantı Bluetooth 2.0 / Wi-Fi / 3G+ uyumlu SIM kart yuvası
Sabit hafiza 512 MB DDR2
Kapasite 8 GB hafıza (16 GB kadar artırma olanağı, MicroSD okuyucusuyla)
Pil 5 saatlik çıkarılabilir Lityum-iyon pil
Klavye 56 tuş Q klavye
Boyut 158 x 94.1 x 18.6 mm
Ağırlık 315 gram
Diğer USB adaptör, 1,5 W Hoparlör, Kulaklık

Fiyatlandırma
Vodafone ve Sagemcom ortaklığı ile sunulan ve bugünden itibaren tüm Vodafone bayilerinde bulunabilen Spiga 'ya 18 ay Ayda 99 TL ödeyerek sahip olabiliyorsunuz. Bu fiyata telefon hattı, cihaz ve ayda 5 GB internet kullanımı da dahil. Eğer ürünü sözleşme yapmadan satın almak istiyorsanız perakende satış fiyatı 1.169 TL.

Okuyucu Yorumları