Spigen, Essential'ı Marka İhlali İle Suçluyor

Andy Rubin'in yeni telefonu Essential Phone, bir başka büyük firma tarafından ticari marka ihlali ile suçlandı!

Essential'e şok suçlama!

Geçtiğimiz hafta Andy Rubin ve yeni girişimi Essential, ilk telefonunu dünya ile tanıştırdı. Essential PH-1 modaya ayak uyduran, neredeyse tamamen çerçevesiz bir tasarıma sahip, ayrıca kendine has özelliklerinden biri olan manyetik pogo uzatmasıyla geleceği de kapsayan bir cihaz. Maalesef cihazın duyurulması ile birlikte ticari marka ihlaliyle suçlanması bir oldu.

Spigen, kendisi akıllı telefon üretmiyor olsa da, geliştirdikleri kasa ve diğer aksesuarlar bir çok pöpüler cihaz ile birlikte kullanılıyor. Spigen'e göre şirket "Essential" ticari markasının gerçek sahibi. Bu isimde bir ürünü olmasa da, şirket marka başvurusunu Ağustos 2016'da yapmış. Spigen'in patent başvurusunun içinde pil paketleri, şarj cihazları, Bluetooth kulaklıklar var. Dosyanın içinde bir akıllı telefon olmasa da, Spigen müşterilerin iki markayı bir birine karıştırmasının kaçınılmaz olduğunu söylüyor.

Görünüşe bakılırsa Rubin'in Essential'ı da şimdiye dek iki defa patent başvurusunda bulundu ve ikisinde de başarısız oldu. Bunun sebebi ise Spigen'in ön gördüğü gibi, muhtemel akıl karışıklığı olarak açıklandı. Rubin, bu ismi kullanmaya kararlı olduğu için Spigen, şirkete bir ihtarname yolladı. Rubin'i büyük yasal sorunlar ve engeller bekliyor olsa da, Essential bu ihtimalleri göz önünde bulundurmadan cihaz için ön sipariş almaya başladı bile.

Okuyucu Yorumları