Sportif Cep Telefonu: Nokia 5500 Sport

Mobil iletişim ve multimedya cihazlarında dünya devi Nokia, sportif tasarımıyla atletik, hareketli, eğlenceli bireylerin kalbini çalacak yeni bir cep telefonu sunuyor: Nokia 5500 Sport. Bu akıllı telefon, Nokia için bir ilk olan “metinden sese” özelliğini de içeriyor.

Sportif Cep Telefonu: Nokia 5500 Sport

Finlandiyalı mobil iletişim cihazları devi Nokia, özellikle sporseverlere yönelik bir akıllı telefon yarattı. Küresel lansmanı İzlanda’daki dünyaca ünlü Mavi Göl’ün (Blue Lagoon) kıyısında yapılan Nokia 5500 Sport, zarif ve sportif tasarımıyla, atletik bir yaşam süren kullanıcıların tercihi olacak. Nokia 5500 Sport, hızlı düşünen ve hızlı yaşayan herkesin gereksinim duyduğu özellikleri içerirken, darbelere karşı dayanıklı yapısıyla da dikkat çekiyor.

Nokia yetkilileri bu yeni cep telefonu ile ilgili olarak şunları ifade ediyorlar: “Nokia 5500 Sport, sporun ruhundaki tutku ve heyecanı, mobil iletişimdeki en son trendlerle birleştiriyor. Kent yaşamının hareketliliğine uyumlu, aktif kullanıcılar için ideal bir cep telefonu olan Nokia 5500 Sport, sportif görünümlü ve özellikli cep telefonlarını tercih eden herkese hitap ediyor. Bu yeni telefon, kullanıcıların koşu yaparken, kumsalda güneşlenirken ya da ilk randevularında, kısacası her yerde ve her koşulda gereksinim duydukları tüm özellikleri barındırıyor.”

Her ruh haline uygun seçenekler

Nokia 5500 Sport, tek bir tuşla üç ayrı “mod” arasında geçiş sağlıyor: Konuşmak için telefon modu, enerjiyle dolmak ya da dinlenmek için müzik modu, ter atmak için spor modu. Nokia 5500 Sport’ta ayrıca, Nokia açısından bir ilk olan “metinden sese” teknolojisi de bulunuyor. Bu teknoloji sayesinde, koşu pistinden ya da okuduğunuz dergiden gözünüzü ayırmadan, sadece Nokia 5500 Sport’a dokunarak yazılı mesajları sesli olarak dinleyebiliyorsunuz. Bu akıllı cep telefonu, spor modundayken de size idmanda hangi durumda olduğunuzu “okuyarak” yaptığınız işe odaklanmanızı sağlıyor.

Müzik dinlemek istiyorsanız, Nokia 5500 Sport sizi coşturuyor. Birçok farklı dijital müzik formatını ve 1GB’ye (microSD) kadar bellek kartlarını destekleyen bu cep telefonuna ortalama 750 şarkı yüklenebiliyor. Müzik elinizin altında olduğu sürece, yaptığınız her işe uygun şarkılar tam yanınızda duruyor!

Nokia 5500 Sport, spor modundayken yaptığınız egzersizi takip edebilmenizi sağlıyor. Dahili pedometre, yoğun bir günde ya da kardiyo egzersizi sırasında yürüdüğünüz mesafeyi veya yaktığınız kalori miktarını gösteriyor. Nokia 5500 Sport, paslanmaz çelikten yapılmış ergonomik çelik kılıfı, suya ve toza dayanıklı kaplaması ve lastik kulplarıyla son derece dayanıklı bir cep telefonu. Zarif tasarımı ise, yüksek performanslı koşu ayakkabılarında kullanılan malzemelerle yaratılıyor. Böylece kullanıcılar hem pistte hem de pist dışında cep telefonlarıyla dikkat çekiyorlar.

Üç bant Nokia 5500 Sport’un (GSM 900/1800/1900)* 2006 yılının üçüncü çeyreğinde piyasaya çıkması bekleniyor.

* Operatör desteği gerekiyor.

Okuyucu Yorumları