Spotify 50 Milyon Kullanıcıya Ulaştı!

Kullanıcı sayısını 50 milyona ulaştıran popüler müzik hizmeti, yakın gelecekte bu yeni işlevi sunmaya hazırlanıyor!

Spotify'dan büyük başarı!

Müzik hizmeti Spotify, 50 milyon "Premium" kullanıcıya ulaştı. Firma, Eylül 2016'da 40 milyon kullanıcıya, Mart 2016'da ise 30 milyona ulaştığını duyurmuştu. Spotify'ın aylık 14 TL ücretli "Premium" üyelik seçeneğinin yanında, reklam destekli ücretsiz bir seçeneği de bulunuyor.

Spotify, müzik akış hizmetleri alanında tek başına değil. Firmanın en önemli rakiplerinden Apple Music, Aralık'ta 20 milyon ücretli kullanıcıya ulaştığını söylemişti. Jay-Z'nin sahibi olduğu Tidal ise geçen sene Mart ayında 3 milyon kullanıcısının olduğunu söylemişti.

CD Kalitesinde Ses Yolda

Bu arada Spotify, "Premium" kullanıcılarına sunduğu maksimum 320kbps'lik ses kalitesini yükseltmeye hazırlanıyor. Firma bu alanda, kayıpsız ses kalitesi sunan Tidal'in gerisindeydi.

Üzücü olan ise Spotify'ın bu değişiklik için kullanıcılarından ek ücret talep edecek olması. The Verge'e göre firma, kayıpsız ses kalitesi seçeneği için Spotify Premium'a ek 5 veya 10 dolar talep edecek.

Spotify'ın yapacağı bu değişiklik, yüksek ses kalitesine düşkün olanların tek durağı olan Tidal'in canını biraz sıkacak gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları