Spotify CEO'su Daniel Ek'ten, şirkete duyduğu güveni kanıtlamak için ilginç bir hamle geldi

Spotify CEO'su Daniel Ek, hisse fiyatları rekor seviyede düşen şirkete güvenini kanıtlamak için oldukça ilginç bir yol seçti.

Spotify CEO'sundan, şirkete güvenini kanıtlamak için ilginç hamle

Spotify CEO'su Daniel Ek Cuma günü yaptığı açıklamada, 50 milyon dolar değerinde Spotify hissesi satın aldığını ve bu satın alma işlemini, hisse fiyatı rekor düşüşlere ulaşırken kurduğu şirkete gösterdiği bir güven oyu olarak nitelendirilmesi gerektiğini söyledi.

Spotify hisseleri, şirketin 2018'de halka açılmasından bu yana karşılaşılan en düşük fiyatlara ulaşmış durumda. Hisse senedi, geçtiğimiz hafta 96.67dolara kadar düştükten sonra Perşembe gününü 105.59 dolardan kapattı.

Ek, satın almayı açıkladığı bir tweet'te "Spotify'a olan güçlü inancım ve ne inşa ettiğimiz konusunda her zaman sesimi duyurdum. En iyi günlerimizin gelecekte olduğuna inanıyorum" dedi.

Akış hizmetleri insanların müzik dinledikleri en yaygın yola dönüşürken, Spotify en çok tercih edilen müzik hizmeti olarak öne çıktı. Ancak kültürel değişim milyonlarca dinleyici için büyük müzik hazinelerini daha erişilebilir ve uygun fiyatlı hale getirirken, müzik akışı ekonomisi hala çok karlı olmayan bir iş. Genel olarak, Spotify büyümesini sürdürüyor ve işini büyütmenin bir yolu olarak agresif bir şekilde podcast'lere yatırım yapıyor, ancak son zamanlarda yatırımcılar, bu yatırımların Spotify'ın anlamlı ve kalıcı karlar elde etmesi için yeterli olup olmadığını sorguluyor.