Spotify, uzun zamandır istenen özelliği nihayet Android ve iOS için sunmaya başlıyor

Spotify, Android ve iOS'ta "bunca zamandır neden yok" dedirten özelliği nihayet mobil cihazlara sunmaya başlıyor.

Spotify'dan "nihayet" dedirten bir yenilik daha

Müzikseverler uzun bir süredir Spotify'ın masaüstü sürümündeki Arkadaş Aktivitesi kenar çubuğunun mobil cihazlara getirmesini istiyordu ve görünene göre artık bu istekleri yerine getirilecek.

Spotify arkadaşlarınızın veya Facebook kişilerinizin şu anda ne dinlediğini görmenizi sağlayan özellik, garip bir şekilde uygulamanın Android veya iOS mobil sürümlerinde bulunmuyordu. İlk olarak Hashtag mucidi ve her yönüyle teknoloji ikonu olan Chris Messina tarafından “görüldüğü” üzere, akış hizmeti, arkadaşlarınızın ve Facebook kişilerinizin gerçek zamanlı olarak hangi müzikleri dinlediğini ve son zamanlarda hangi çalma listelerini yenilediklerini gösteren, genel olarak Arkadaş Aktivitesi ile aynı deneyimi sunuyor gibi görünen yeni bir Spotify “Topluluk” sekmesini mobil cihazlarda test ediyor gibi görünüyor.

İlginç bir şekilde, test alanına iOS cihazı olan herkes erişebiliyor. Bir iPhone veya iPad'iniz varsa ve özelliği test etmek istiyorsanız, Safari adres çubuğunuza "spotify:community" yazmanız yeterli olacaktır.

Çalma listelerinin paylaşılmasını ve düzenlenmesini teşvik eden Facebook gibi zamanında gelişmekte olan sosyal medya platformlarıyla iyi bir şekilde uyum sağlaması Spotify'ın yükselişine büyük fayda sağladı. Paylaşılanları dinleyebilmek gibi tüm bu özellikler, Spotify'ın ilk tercih edilen akış hizmeti olduğu anlamına geliyordu. Bu sayede çıkış anında piyasada bulunan Tidal gibi rakiplerin kopyalayamadığı ve popülerlik konusunda onları çok geride bırakan bir konuma hızla ulaştı.

Mobil uygulamalar için bu yeni Topluluk özelliğinin yanı sıra kısa bir süre önce eklenen, ortak müzik zevkinize göre arkadaşlarınızla yeni çalma listeleri hazırlamanıza izin veren bir araç olan "Blends", Spotify'ın arkadaşlarınızın dinleme alışkanlıkları aracılığıyla müzik keşfine ilham verme konusunda köklerine geri dönmeye başladığını gösteriyor.