Spotify, Patent İhlali Davasında Anlaşmaya Vardı

Wixen Music Publishing ile yaşadığı hukuk mücadelesinde Spotify, 1.6 milyar dolarlık anlaşmaya vardı

Spotify anlaşmaya vardı!

Geçtiğimiz yıl Wixen Music Publishing Spotify'a bir dava açarak servisin on binlerce şarkıyı düzgün bir lisanslama işlemi olmaksızın ticari amaçlarla kullandığını iddia etmişti. 1.6 milyar dolar değerindeki maddi tazminat davasında geçtiğimiz gün iki taraf için anlaşmaya varıldı.

Music Business Worldwide'ın raporuna göre Wixen'in başkanı Randall Wixen, "Daniel Ek ve Horacio Gutierrez'e ve tüm Spotify ekibine teşekkür etmek istiyorum. Wixen takımı, avukatlarımız ve müşterilerimiz ile iletişim kurarak dertlerimizi dinlediler ve bizimle işbirliği kurarak bir kazan-kazan durumu ile bu sorunu çözdüler." ifadelerini kullanarak Spotify'a 1.6 milyar dolarlık anlaşma için teşekkür etti.

Anlaşmanın detayları henüz net değil fakat Variety'in raporu, Spotify'ın hissedarları ile aralarında henüz bir iletişimin yaşanmaması sebebiyle 1.6 milyar dolarlık davanın henüz taraflar arasında tam olarak çözümlenmemiş olması gerektiğini ortaya koyuyor.

Şirketler, yaptıkları açıklamada "Bu lisans ihlali davasında varılan sonuç, bir işbirliği anlaşması oldu zira Wixen Publishing'in sahip olduğu kataloğun kullanılması üzerinde bir işbirliği anlaşmasına varılması, iki taraf için de geleceğe yönelik faydalı bir anlaşma oldu." cümleleri dikkat çekiyor.

Spotify, daha önce de lisans sorunları ve bedelini ödemediği kullanım hakları sebebiyle davalık olmuş ve bu yıl emsal teşkil eden bir davada 112.5 milyon dolarlık bir cezaya çarptırılmıştı. Bu konudaki imajını düzeltmek isteyen platform, bünyesinde barındırdığı parçalara şarkı yazarı ve yapımcı bilgilerini eklemeye başlamış ve bedava sunduğu müzik servisini sınırlama kararı almanın yanı sıra şarkı yazarlarını odağa alan bir özellik olan Secret Genius adlı bir özelliği de platformuna eklemişti.

Okuyucu Yorumları