Spotify reklamlar engellensin istemiyor

Spotify, reklamları engelleyen kullanıcıların hesaplarını silmeye başlıyor!

Spotify, engelleyeni engelleyecek!

Görünene göre Spotify, kullanım şartlarına eklediği yeni bir madde ile reklam engelleyicilere karşı mücadelesini sıkılaştırıyor. Yeni güncelleme ile beraber reklamlardan kaçmak veya bu amaç ile araçlar üretmek hesabınızın yasaklanması ile sonuçlanabilecek.

Spotify, reklamlardan kaçınan kullanıcıları belirlemek için hali hazırda bazı önlemlere sahip ve geçtiğimiz yıl, yaklaşık iki milyon kişinin bedava hizmeti firmaya veya müzisyenlere hiçbir gelir sağlamadan kullandığını tahmin etmekteydi. Bu sayı da toplam kullanıcıların %1'i ve reklam-destekli hizmetin kullanıcılarının %2'sini oluşturmaktaydı. Spotify'ın boyutunda bir firma için de bu oldukça ciddi bir problem oluyor.

Şu ana kadar kuralları bozan kullanıcıların hesapları donduruluyordu ve e-posta aracılığıyla bir uyarı alıyorlardı. Eğer paralı hesaba yükselir veya reklam engelleyicilerini kaldırırlarsa da hesapları geri ekleniyordu.

Ancak görünene göre artık bu durum değişiyor. Yeni kullanım şartlarının 1 Mart tarihinde aktif olmaları ile beraber Spotify, reklamlardan kaçan kullanıcıların hesaplarını anında kapatacak ve bir uyarı yapılmayacak veya ikinci bir şans verilmeyecek.

Bu yenileme, müzik dışı yayınlarda daha öne çıkan bir isim olmak amacıyla Spotify'ın iki podcast firmasını satın almasının sadece günler ardından açıklanmış durumda.

Okuyucu Yorumları