Spotify, Windows Phone'da Artık Yenilenmeyecek!

Ölü cep platformu Windows Phone, çok popüler bir uygulamayı daha kaybetti!

Windows Phone yalnız kalıyor!

Spotify, Windows'lu telefonlar için artık destek sunmayacağını ve uygulamasına bu platformda yeni özellikler eklemeyeceğini duyurdu.

Firma, destek sayfalarında yeni özellik talebiyle ilgili bir gönderiye cevap verdi ve Windows Phone uygulamasının "bakım moduna alındığını" söyledi. Firma açıklamasına şunları ekledi:

"Şu anki Spotify uygulamasına sadece kritik güvenlik güncellemeleri sunacağız. Yeni işlev yayınlamayacağız veya eski cihazlar için desteği geliştirmeyeceğiz. Spotify'ı desteklenen Windows Phone'larda kullanmaya devam edebilirsiniz. Spotify, Windows Store'da kalmaya devam edecektir."

Firma, "Microsoft ile yakın olarak çalışarak Windows platformlarında en iyi deneyimi sunacaklarını" ve "geleceğe yönelik en etkili yolu sürekli olarak değerlendiğini" de söyledi. Firma, Windows Phone için Spotify'ı geliştirmeyi durdurduğunu iki hafta önce açıklamıştı ancak bu açıklama MSPU tarafından henüz ortaya çıkarıldı.

Spotify, bir sene önce Windows Phone 8.x telefonları için desteği bitirdiğini söylemiş, ancak bu açıklamasından hızla vazgeçmiş ve birden bire işletim sistemini desteklediğini, Windows 10 Mobile için de destek getireceğini açıklamıştı. Ancak Windows Phone'un kullanıcı sayısındaki düşüş, çoğu firmanın platformu bırakmasıyla sonuçlandı. Amtrak, eBay, Delta Airlines, Samsung Smart Things, Runtastic son dönemde Windows'lu telefonları bırakan uygulamalardan sadece bazıları.

Okuyucu Yorumları