SQL Server 2016, bu tarihte geliyor!

Microsoft'un merakla beklenen popüler yazılımının yayınlanacağı tarih, nihayet kesinleşti!

Tarih belli oldu!

Veritabanı tutkunları için geri sayımı vakti. Microsoft, SQL Server'ın yeni sürümünün 1 Haziran'da piyasaya sürüleceğini duyurdu.

SQL Server 2016, bir önceki sürüme bir dizi yenilik getiriyor. Bunlar arasında veritabanındaki verilerin nadir kullanılan kısmını Microsoft'un Azure hizmetinde saklayabilmeye izin veren Stretch Database, verileri sütun seviyesinde, hem depolamada, hem de bellekte şifrelemeye yarayan Always Encrypted ve çok daha fazlası var.

SQL Server 2016'nın Enterprise, Standard, Developer ve Express olmak üzere dört farklı sürümü olacak. Son iki sürüm, SQL Server 2014'te olduğu gibi ücretsiz olarak indirilebilecek. Kullanıcıların kendi bilgisayarına yükleyebildiği bu "on premises" sürümünün dışında Microsoft, sanal makinelere yönelik sürümü 1 Haziran'da Azure bulut platformu üzerinden sunmaya başlayacak.

Microsoft, geçtiğimiz günlerde SQL Server'ı Linux'a getirme planlarını duyurarak şok etkisi yaratmıştı. Bu gelişme, Microsoft'un farklı platformlara yayılma konusundaki ciddiyetini bir kez daha görmüştük.

Okuyucu Yorumları