Squid Game'in mimarından, ikinci sezon hakkında heyecanlandıran yeni açıklamalar geldi

Squid Game'in ikinci sezonu hakkında hayranları heyecanlandıracak yeni açıklamalar geldi.

Squid Game'in ikinci sezonu hakkında heyecanlandıran açıklamalar

Squid Game’in mimarı Hwang Dong-hyuk, beğenilen Netflix dizisinin 2. sezonunun daha tehlikeli bulmacalar içereceğini ilk ağızdan doğruladı. Hwang, Vanity Fair ile kısa bir süre önce yaptığı röportajda dizinin dönüşü hakkında “İnsanlık bu oyunlarla bir kez daha test edilecek” dedi ve ekledi: “Bu kez insanlar arasında gerçek bir dayanışma mümkün mü?’ sorusunu sormak istiyorum.

Squid Game’in 2. sezonu Ocak ayında Netflix tarafından resmi olarak doğrulanmış olsa da, yeni bölümlerin kahramanı Gi-hun'un gösterinin ilk sezonunun kalbindeki gizemli tesise geri dönüp dönmeyeceği şimdiye kadar net değildi. Ama bu açıklama, yine ilk sezondakine benzer oyunları göreceğimizi kanıtlıyor.

Ayrıca Vanity Fair, Hwang'ın 2. sezon için "senaryoya dönüştürmeyi planladığı sadece üç sayfa kadar fikri olduğunu" bildiriyor ve yeni bölümlerin 2023'ün sonundan önce Netflix'e gelme olasılığının düşük olduğunu ekliyor.

Squid Game, 2021'de dünyayı kasıp kavurarak Netflix tarihinin en büyük dizisi olma yolunda önemli bir adım atmıştı. Hatta gerçek hayattaki robot bebeklerden amatör video oyunu uyarlamalarına kadar pek çok şeye ilham verdi. Dizi, yayınlanmasından sadece 28 gün sonra, akış hizmetinde benzeri görülmemiş bir şekilde 1,6 milyar izlenme saatine ulaştı.

Hayatta kalma serisi, bu başarı ile Netflix'in filmlerinin ve TV dizilerinin başarısını nasıl ölçtüğü konusunda da oyunu tam anlamıyla değiştirdi. Akış hizmeti, Squid Game'in popülerliğinin ardından daha önce bir dizi veya filmin başarısını takip etmek için kullandığı iki dakikalık ölçümden uzaklaşarak, piyasaya çıktığı ilk ayda izlenilen toplam saati kaydetmeye geçti.

Bu yüzden Netflix'in bu yılın başlarında dizinin geri dönüşüne yeşil ışık yakmaya karar vermesi şaşırtıcı değil. O sırada eş CEO Ted Sarandos'un "Squid Game evreni daha yeni başladı" dediği bildirildiğinden dolayı da 2. sezonun dizinin sonu olması beklenmiyor.