SSD Fiyatları, Almak İsteyenleri Üzecek!

Kısa süre öncesine kadar altın çağını yaşayan SSD'ler, önümüzdeki günlerde satın almak isteyenleri biraz üzecek!

SSD'ler için kara haber!

SSD'lerin avantajları artık herkes tarafından biliniyor. Yalnızca depolama olarak değil, aynı zamanda yüksek okuma ve yazma hızlarıyla performans aracı olarak da kullanılan SSD'lerin fiyatları düşecek diye beklenirken, son gelen dalgayla beraber yeniden yükselişe geçti.

SSD Nedir? Ne Gibi Avantajları Vardır?

SSD fiyatlarında üçüncü çeyrekte bir hareketlenme oldu. NAND yonga seti gelirlerinde, artan talebe bağlı olarak yüzde 19,6 oranında artış görülmesi, fiyatlara da yansıdı. DRAMeXchange'in araştırma direktörü Sean Yang'a göre, bu yıl sonuna yaklaşırken SSD fiyatları yüksek seyredecek.

SSD Fiyatları, Almak İsteyenleri Üzecek!

Geçtiğimiz haziran ayında 150 dolar civarında olan 500 GB Samsung 850 EVO SSD, temmuz ayına gelindiğinde 160 dolara yükseldi. Uzun dönem bu fiyatta seyreden cihaz, Black Friday'e girilmeden önce 170 dolara kadar yükseldi; 28 Kasım'daysa fiyatı 114 dolara geriledi. Fakat Black Friday'den sonra 174 dolara kadar artış gösteren 850 EVO SSD, bir süre daha bu fiyattan gidecek gibi görünüyor. Elbette durum yalnızca 850 EVO SSD için geçerli değil, 3D NAND kullanan tüm SSD'ler için geçerli.

Popüler tüketici SSD fiyatlarında, korkutucu olmasa yukarı doğru bir hareketlenme söz konusu. Öte yandan doların yükselişte olması da bizim önümüzdeki bir diğer engel. O nedenle indirimleri kovalamakta fayda var...

Okuyucu Yorumları