SSD istiyorsanız bu haber sizi üzebilir...

Mekanik sabit disk yerine SSD kullanmayı düşünüyorsanız, bu haber keyfinizi kaçırabilir!

SSD'nize fazla güvenmeyin!

SSD'ler özellikle dayanıklı ve yüksek performanslarıyla HDD'lere tercih ediliyor, fakat ortaya çıkan yeni bilgilere göre SSD'lerde endişe verici birtakım sonuçlar ortaya çıkıyor. Veri kurtarma şirketi Kroll Ontrack'in yayınladığı ankete göre SSD kullanıcıları, yüksek hata oranları sebebiyle sıkıntı yaşamaktan kaçamıyor.

Araştırma şirketinin Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya genelinde 1.850 müşteri üzerinden gerçekleştirdiği ankete göre yüzde 92 oranında SSD kullanımı mevcut. Bununla birlikte ankete göre katılımcıların yüzde 38'i, yani 10 kullanıcının yaklaşık 4'ü, SSD'de karşılaştıkları problemler neticesinde verilerinin yüzde 23'ünü kaybediyor.

Kroll Ontrack'in Araştırma ve Geliştirme Baş Mühendisi Robin England yaptığı açıklamayla, SSD'lerin HDD'lere oranla daha dayanıklı yapıda olmalarının yanında içlerinde mekanik parçaları olmamasından dolayı bir kez bozulduklarında veri kurtarmanın çok daha zor olduğunu belirtiyor.

Öte yandan Google'dan gelen bilgiye göre, SSD'ler sabit disklere kıyasla daha yüksek oranda veri kaybı yaşatabiliyor. 4 yıllık periyotta SSD'lerde yüzde 20'den yüksek oranda veri kaybı riski bulunuyor. Bu da yine Kroll Ontrack şirketinin araştırmasına göre kullanıcıları hibrit diskleri tercih etmeye itiyor.

Okuyucu Yorumları