SSD'lerde hata var. Güncelleme yolda!

Intel'in SSD satışını geçici olarak durdurdu ve SSD kullanıcıları uyarıyor. Detaylar burada...

Intel sorunu onayladı!

Intel'in üretime geçtiği, 34 nm mimariye sahip NAND SSD (Solid State Drive)'lerde büyük bir indirime geçmişti; fakat gün geçmeden kullanıcıların yaşadığı sorunlarla Intel sıkıntıya giriyor.

Intel'in de onayladığı bu sorun tam olarak şöyle:

Eğer bir kullanıcı BIOS sürücü şifresi oluşturduktan sonra şifreyi etkisiz hale getirir veya değiştirirse SSD'lere erişim engelleniyor ve SSD üzerindeki hiçbir veriye ulaşılamıyor. Eğer BIOS üzerinden SSD'lere hiçbir şifre koyulmamışsa herhangi bir sorun ortaya çıkmıyor.

Hatırlatmamızda fayda var. Bu sorun işletim sisteminizin parolasını veya ağınızda bulunan parolayı herhangi bir şekilde etkilemiyor.

Intel SSD'lerinde ortaya çıkan sorunun farkında ve kullanıcıları, SSD'lerine BIOS üzerinden herhangi bir parola koymamaları ve eğer varsa parolalarını değiştirmemeleri hususunda uyarıyor, en azından bu sorunla ilişkili yeni bir firmware güncellemesi çıkana kadar.

Bunun yanı sıra Intel SSD satışlarını firmware güncellemesini çıkarana kadar geçici olarak durdurdu.

Eğer sizde böyle bir sorunla karşılaşmamak istiyorsanız Intel'in tavsiyesini dinleyip yeni bir firmware güncellemesi çıkmadan önce SSD'lerinize parola koymamanız ve ya varolan parolanızı değiştirmemeniz gerekiyor.

Okuyucu Yorumları