SSD'lere cevap: 20,000 RPM Raptor

Sabit disklerde hız rekorunu elinde tutan WD, solid state teknolojisine karşı vites büyütüyor.

Diskte hız rekoru!

Mekanik parça içermeyen yapıları ve yüksek hızları sayesinde performans isteyen kullanıcıların ilgisini çeken SSD - Solid State Disk - formundaki sabit disklere karşı Western Digital'den Raptor hamlesi. Sabit disk sektörünü takip eden kaynaklardan gelen bilgiye göre WD'nin sınıfının en hızlısı olarak bilinen Raptor serisi sabit diskleri SCSI örneklerinde bile duyulmamış bir dönüş hızına ulaşacak: 20,000 RPM.

Diskin dakikadaki dönüş hızını ifade eden RPM değeri firmanın daha önceki Raptor modellerinde 10,000 devirde kalırken SCSI sabit disklerde 15,000 devire kadar ulaşıyor. SSD sabit disklerin, maliyetlerinin düşüşüyle birlikte, önümüzdeki yıllarda performans düşkünü kullanıcılar için cazip bir seçenek haline gelmeleri kaçınılmaz. WD gibi üreticilerin bu duruma karşı izleyecekleri taktik ise dönüş hızını artırarak performansı yükseltmek olacak. Tabii, 20,000 devirde dönen bir diskin çıkaracağı ses ve yaratacağı titreşime karşı sabit disk kasasının izolasyon özelliklerinin de iyileştirilmesi gerekiyor.

Henüz piyasada olacağı tarih ile ilgili resmi bir bilgi bulunmayan yeni Raptor serisi bekleneni verebilirse, SSD'lere karşı en azından bir süre daha hız ve kapasite avantajını elinde tutabilir.

Okuyucu Yorumları