SSD'lerin pabucunu dama atan DDRdrive...

Biz henüz SSD'lerin hayalini kurarken daha hızlısı ortaya çıktı: Karşınızda DDRdrive!

Depolamada ışık hızı!

Katı hal sürücüler (SSD – Solid state disk) okuma ve yazma testlerinde standart sabit diskleri ezip geçiyor. Şimdi SSD'leri de yaya bırakan bir teknoloji var: DDRDrive

Normalde rastgele erişimli belleklerde (RAM) bilgileriniz uzun süreli saklanmaz. Çünkü buradaki veriler siz bilgisayarınızı kapattığınızda kaybolur. Ama çok yüksek okuma ve yazma hızlarına sahip olduklarından bu bellekler yazılımların ve sistemin geçici verilerini depolamakta kullanılır.

DDRdrive, DDR belleklerin inanılmaz hızını flash belleklerin veri saklama yetenekleriyle birleştiren yeni bir teknoloji. Sürücüde bilgisayarınız çalışırken RAM'de depolanan veri siz bilgisayarınızı kapattığınızda 60 saniye içerisinde flash belleklere aktarılıyor ve kaybolmuyor. Açtığınızda da tam tersi.

Sonuç ise rastgele okuma ve yazmada dudak uçuklatan bir hız. Üreticinin belirttiğine göre okuma hızı tamtamına 215 MB/s, yazma hızı ise 155 MB/s! Ama tabi bilgisayarınızı uçuracak bu hızın bir de bedeli var: 1500 dolar. Şimdilik evlerimize girmesi çok zor olsa da geleceğin bilgisayarlarının şimdiden görebilmek güzel.

Okuyucu Yorumları