StandartTV yayınları HD kalitesinde izlenecek

Toshiba, yeni nesil LCD TV'leri ile standart çözünürlükte TV yayınını HD kalitesinde sunacak.

HD de neymiş…

Toshiba, yeni Regza LCD TV serisinde Süper Çözünürlük Teknolojisi (SRT - Super Resolution Technology) kullanacağını açıkladı. SRT sistemiyle normal yayınlar ve DVD'ler HD gibi görünen bir çözünürlüğe çıkarılıyor. Regza RV-5353 ve 120Hz XV545 modellerinde bulunan bu teknoloji sayesinde normal TV yayını kalitesindeki görüntüleri HD yayınmış gibi izleme şansımız olacak.

42, 46 ve 52 inç boyutlarında üretilen bu televizyonlarda ayrıca görüntüye ve ortamın durumuna göre parlaklığı otomatik olarak ayarlayan Auto View özelliği bulunuyor. Toshiba, bu özelliğin hem izleme deneyimini iyileştirdiğini, hem de enerji tasarrufu yaptığını belirtiyor.

Yeni SRT teknolojisi ile donatılan LCD TV'lerin ne zaman piyasada olacağı ya da fiyatlarıyla ilgili bir açıklama henüz yapılmış değil.

CHIP Online yorumu:
Toshiba, standart çözünürlüğü HD kalitesine yaklaştıran DVD oynatıcılarıyla zaten gündemden hiç düşmüyordu. Ama bu kez durum biraz daha ciddi gibi görünüyor. Standart çözünürlüklü TV yayınlarını HD kalitesinde izlemek fikri kulağa hoş geliyor; bakalım pratikte de gözümüze hoş görünecek mi?

Okuyucu Yorumları