Star Wars 9 Hakkında Bildiğimiz Her Şey!

Star Wars serisinin yeni üçlemesinin son yapımı ile ilgili pek çok detay ortaya döküldü...

Star Wars 9 hakkında tüm bilinenler

Star Wars: The Force Awakens, 2 milyar dolardan fazla gişe hasılatı elde etse; devam filmi Star Wars: The Last Jedi, 1,3 milyar dolar sınırına zorlukla ulaşabildi. Bu gelişmelerin üzerine; yeni üçlemenin ilk yönetmeni JJ Abrams, yapımcılık ve yönetmenlik koltuklarına yeniden oturma kararı verdi.

Star Wars: Episode 9'un gösterime girme tarihi, 24 Mayıs 2019 olarak belirlenmişti. Bu tarih, 19 Aralık 2019'a çekildi. Bu noktada pek de sürpriz yok, zira yeni serinin iki filmi de belli nedenlerde "Noel Tatili" dönemine çekilmişti. Belli nedenlerden kastımızın "maddi olduğunu" söylemekte beis görmüyoruz.

Star Wars 9 Kadrosu

Çekirdek kadroda fazla bir değişiklik olmadığını söyleyebiliriz. Daisy Ridley (Rey), John Boyega (Finn), Adam Driver (Kylo Ren), Oscar Isaac (Poe Dameron), Billy Dee Williams (Lando Calrissian), Anthony Daniels (C-3P0) ve Mark Hamill (Luke Skywalker) tekrar karşımıza çıkacaklar. Asıl soru filmin "esas" kötü adamının kim olacağı yönünde.

Kötü Adam Kim Olacak?

Richard E. Grant, filmde kötü adam rolünü üstleneceği iddiasını reddetti. Ne var ki Hollywood yıldızları, sayısız kez doğru olan bazı iddiaları reddetti. Hayranların isteği, onun Admiral Thawn rolünü üstlenmesi. Genişletilmiş evrende tanıdığımız Thawn, İmparator'un varisi olarak gösterilmiş ve bu detay Star Wars: Rebels serisinde sayısız kere karşımıza çıkmıştı.

Prenses Leia Spekülasyonları

Orijinal üçleme ve yeni serinin iki filminde yer alan Carrie Fisher, ne yazık ki hayatını kaybetti. Bu vakadan sonra, Carrie Fisher'ın, The Star Wars Story: Rogue One'daki gibi, bilgisayar efektleri ile yeniden hayat bulacağı iddia edildi. Ne var ki yapımcı stüdyo; bu iddiaları kesin bir dille reddetti ve yeni üçlemenin son filminde, Fisher'ın önceki filmlerde çekilen sahnelerinin kullanacağını açıkladı.

Okuyucu Yorumları