Star Wars hakkında ilginç açıklama!

Star Wars: The Last Jedi'in yönetmeni Rian Johnson, serinin gerçek hayranlarını hayal kırıklığına uğrattı.

Star Wars hakkında ilginç açıklama!

Efsanevi bilim kurgu yapımı Star Wars, gerek Jedi-Sith savaşları gerekse Skywalker hikayesini üstüne kurulmuştur. Altı filmde George Lucas ya yapımcı, ya senarist (Lucas tüm filmlerde senarist oldu) ya da yönetmen görevlerini üstlendi.

Disney, Star Wars'un tüm haklarını satın alınca işler değişti. J.J Abrams'ın yönettiği Star Wars: The Force Awakens, dengeli senaryosu ve merak uyandıran sonu ile büyük başarı elde etti. Yapımın gişe hasılatı 2 milyar doları aştı.

Maalesef sekizinci filmde yani Star Wars: The Last Jedi'da başa, Rian Johnson geçti. Rian Johnson efsanevi yapımın köken hikayesine en ufak bir saygı duymadı. Bununla da yetinmeyen Rian Johnson, öncü filmleri umursamadığına dair bir açıklamada bulunmakta beis görmedi.

Johnson, "Ne söylediysem onu yaptım. Koltuğuma yaslanmayı ve her şeyin keyfini çıkarmayı tercih ettim. Heyecan yaratmak ve kült karakterlerden vazgeçmeyi tercih ettim. Jedi-Sith kilişesini umursadım." açıklamasında bulundu.

Oysa ki hiçbir şey Johnson'un isteğiyle hayat bulmadı. Yeni üçlemenin ilk filmi 2 milyar dolar gişe hasılatının önüne geçerken, serinin hayranları tarafından yerden yere vurulan Star Wars: The Last Jedi, güçlükle 1,2 milyar dolarlık gişe hasılatı elde ettti. Kısacası Rian Johnson, geçmişi silerken, kendi özgeçmişindeki en önemli kalemleri de sildi ve ciddi anlamda eleştiri yağmuruna tutuldu.

Disney, son üçlemenin son filminin yönetmenliğini Rian Johnson'un elinden alıp; Lost, yeni Star Trek üçlemesi, Alias ve Görevimiz Tehlike'den tanıdığımız J.J Abrams'a teslim etti. Star Wars 9, 2019 yılının Aralık ayında gösterime girecek.

Okuyucu Yorumları