Star Wars Yönetmenine Ölüm Tehdidi!

Star Wars: Last Jedi filminin yönetmeni Rian Johnson, filmi beğenmeyen hayranlardan aldığı tepki ve tehditlere bir hayli şaşırmış...

Ölüm tehdidi bile almış

Star Wars (Yıldız Savaşları) hayranlarının seslerini duyuran bir grup olduğu kesin. Hayranlar, sevdikleri aktörleri destekleme konusunda hızlı olsalar da, sevdikleri karakterleri perdede istedikleri gibi göremeyince sosyal medyada tepkilerini hızlı ve etkili bir şekilde gösteriyorlar.

Star Wars: The Last Jedi (Son Jedi) Aralık ayında salonlara ulaştığında da hayranların yaptıkları ilk tartışma, bu filmin markanın en sevilmeyen (hatta nefret edilen) filmi olup olmadığıydı. Hatta bazı hayranlar hikaye akışından o kadar rahatsız olmuştu ki, filmin Star Wars ana hikayesinden tamamen çıkartılmasını bile istediler.

Buna karşılık filmden nefret eden bir başka grup ise, filmin ortaya çıkmasını sağlayan ismi - yönetmen Rian Johnson - tehdit edecek kadar ileri gitti. Kısa bir süre önce Standard ile yaptığı bir röportajda Johnson, en gurur duyduğu şeyler için hayranların sinirlenmiş olmasından en başta büyük şaşkınlık duyduğunu söylerken, ölüm tehditlerinin de yapıldığını belirtmekteydi.

Tabii ki her hayran filmden nefret etmiş değil. Last Jedi, Ocak ayı itibariyle 1.31 milyar dolarlık geliri ile büyük yapıtların arasında sayılıyor. Ancak film, hem hayranlardan hem de eleştirmenlerden karışık sonuçlar aldı ve ilk skorları oldukça düşüktü.

Johnson, filmi gerçekten sevmeyen az sayıda hayranın muhtemelen toplumun en fazla ses çıkaran isimleri olduğuna inandığını belirtiyor. İnternet üzerinde gördüğü şeylerin %90'ının olumlu olduğunu söyleyen yönetmen, geri kalan %10'luk kısmın sadece "çok sesli" olduğunu belirtiyor...

Okuyucu Yorumları