StarCraft 2 de iyi sattı; ama...

Modern Warfare 2'nin satışları StarCraft 2'yi ezdi geçti. Peki neden böyle oldu? İşte ilk açıklama.

StarCraft 2 iyi sattı; ama...

Starcraft II çıktığı günden bu yana sansasyon yaratmaya devam ediyor. İlk verilere göre ilk gün beş milyon adet satıldığı iddia edilen oyunun resmi satış rakamları açıklandı.

Blizzard'ın yaptığı resmi açıklamaya göre piyasaya çıktığı 48 saatte 1,5 Milyon Starcraft II satıldı. Bu satışın bir milyonluk kısmıysa ilk gün içerisinde gerçekleştirildi. Blizzard CEO'su Mike Morhaime'se satışlardan oldukça mutlu olduklarını ve insanların Starcraft II'ye inanılmaz bir ilgi gösterdiğini belirtti.

Bu arada satış rakamları konusunda tahtından aşağıyı izleyen Modern Warfare 2'yle kıyaslanan Starcraft II, 4,7 Milyonluk satış karşısında birazcık sönük kalıyor. Nitekim 1UP'dan Kris Pigna bu duruma çok mantıklı bir açıklama getirdi.

StarCraft 2 neden geride kaldı?

StarCraft 2 neden geride kaldı?

Pigna; "Öncelikle Modern Warfare 2 sadece PC için üretilmedi. Aynı zamanda Xbox 360 ve PS3 platformları için de üretildi. Starcraft II ise sadece PC platformu için mevcut ve bu durum satış rakamları arasındaki farktaki en büyük etken. Ayrıca günümüzde insanların açık ara oynadığı oyun çeşidi FPS. Starcraft II'yse bir RTS olmasına rağmen, inanılmaz rakamlarda satışa ulaştı" dedi ve satış rakamlarını az bulanlara çok net bir açıklamada bulundu.

Peki siz bu açıklamaya katılıyor musunuz? Fikirlerinizi forumda paylaşın...

Okuyucu Yorumları