Steam Controller'ı iş başında görün!

Valve'ın ilginç görünümüyle dikkat çeken yeni oyun kontrol cihazı nasıl çalışıyor? Videomuzda...

Steam Controller iş başında!

Valve'ın PC konsolunu nasıl kontrol edeceğiz? Bu merak edilen sorunun cevabı, firmanın yayınladığı yeni videoda cevap buldu.

Darth Vader'ın yüzünü andıran yeni oyun kolu, sahip olduğu "legacy mode" sayesinde Portal 2 gibi onu desteklemeyen oyunları da denetleyebiliyor. Tamamen özelleştirilebilir olan oyun kolunun işlevlerini isterseniz klavye tuşlarına atayabiliyorsunuz. Sol oyun yüzeyi, yukarı, aşağı, sol ve sağ olmak üzere dört yöne sahip ve aynı mobil oyunlardaki sanal D-pad gibi çalışıyor. Sağ taraftaki yüzey ise daha isabetli, "1:1 denetim" sunuyor.

Parmağınızın tam olarak nerede olduğunu algılayabilen sağ taraftaki yüzey, bunu oyun içi kameraya yansıtabiliyor. Valve'a göre bu yüzey, oyunu normal bir joystick'le oynamaktan çok daha kolay kılıyor. Firma, yeni oyun kolunu bir klavye ve fare gibi kullanabildiğinizi söylüyor.

Bu arada Steam donanımıyla ilgili yeni bir haber, Steam makinelerinin grafik gücünü gelecek sene AMD grafik donanımlarından alacağını söylüyor. Valve'ın Forbes'e yaptığı açıklamaya göre ilk prototiplerde yer alan Nvidia kartlarının yerini gelecek sene AMD, Nvidia ve Intel'in grafik kartları alacak.

Okuyucu Yorumları