Steam Link Artık Üretilmeyecek

Valve'ın PC oyunlarını TV'ye yansıtan kutusu Steam Link, üzücü de olsa artık üretilmeyecek...

Steam Link ömrünü tamamladı!

Valve'ın oyunları PC'den TV'ye yansıtan Steam Link'i yolun sonuna geldi. Firma, Avrupa'da stokları tükenen, ABD'de ise tükenmek üzere olan cihazı artık üretmeyeceğini söyledi.

Steam Link, oyunları bilgisayarınızdan oturma odanızdaki TV'ye Ethernet kablosu üzerinden veya kablosuz olarak yansıtabiliyor, bir gamepad, hatta klavye ve fare bağlayarak oynamanıza izin veriyordu. Cihaza gelen karışık yorumların en önemli nedeni, muhtemelen çok iyi bir Wi-Fi router'a sahip olmayanların Wi-Fi yöntemiyle bağlanmayı denemesi oldu.

Buna karşın Valve, Steam Link'in fiyatını düşürmeyi sürdürdü ancak bu da yeterli olmadı. Cihazı satın almış olanların gelişmeler karşısında endişe etmesine gerek yok, çünkü Valve donanımı desteklemeye devam edeceğini söylüyor. Firma, yaptığı açıklamada Steam Link donanımını ve telefonlarda, tabletlerde ve TV'lerde bulunan yazılımını desteklemeyi planladığını söyledi.

Steam Link'in gidişini üzücü yapan, gerçek sorunun cihazda değil onu kullananların oyun PC'sinin yetersizliğinde, router ve ev ağının performansında olması.

Okuyucu Yorumları