Steam saldırısı 34 bin kullanıcıyı etkilemiş!

Steam, geçtiğimiz gün yaşanan büyük sorun hakkında ilk kez konuştu; hack saldırısını kabul etti!

...Ve ilk açıklama geldi!

Valve, Noel gününde yaşanan sıkıntıyla ilgili yeni bir açıklama yaparak problemin 34 bin Steam üyesini etkilediğini ve kullanıcıların kendi hesapları yerine başkalarının hesap ayrıntılarını görmelerine neden olan aksaklığın DoS (denial-of-service attack) saldırısından kaynaklandığını duyurdu.

Steam'de meydana gelen sıkıntı yaklaşık bir buçuk saat süresince, üyelerin diğer kullanıcılara ait fatura adresi, telefon numarası, satın alma tarihi, kredi kartı numarasının son iki hanesi gibi bilgilerin yer aldığı sayfaları görüntülemesine neden oldu.

Saldırı günü Valve, sorunun bir önbelleğe alma sorunundan kaynaklandığını açıklamıştı. Şirket bugün duyurusunu güncelleyerek DoS saldırısından kaynaklanan bir önbellek sorunu yaşadıklarını açıkladı.

Özel saldırı karşısında, bir Steam web önbellekleme ortağı tarafından yönetilen önbelleğe alma kurallarının Steam Store sunucularındaki etkiyi en aza indirmek ve kullanıcı trafiğinin devamını sağlamak için harekete geçirildiği ifade ediliyor.

Saldırının ikinci dalgası sırasında ise ikinci bir önbellekleme yapılandırmasının kimliği doğrulanmış kullanıcılar için hatalı web trafiği dağıttığı belirtiliyor. Valve, bu yapılandırma hatasının bazı üyelerin diğer kullanıcılar için oluşturulan sayfaları görüntülemesine neden olduğunu söylüyor.

Şirket kişisel bilgilerin açığa çıkması ve Steam Store servisinin kesintiye uğraması nedeniyle tüm kullanıcılardan özür diliyor.

Okuyucu Yorumları