Steam yeni bir rekor daha kırdı

Dev internet oyun servisine aynı anda tam 7 milyon kişi bağlandı; kırılmaz denilen rekor kırıldı!

Aynı anda 7 milyon kişi!

Bahar satışlarına başlayan Steam, yeni bir rekor kırdı. 3000'den fazla oyunda büyük indirimler veren Steam oyun servisinin toplam 65 milyon kullanıcısından 7 milyon 190 bini, aynı anda online olarak, Steam tarihindeki en fazla online oyuncu rekorunu kırdılar.

Steam'in daha önceki online oyuncu rekoru, geçen yılın sonundaki indirim kampanyasında görülen 6 milyon online oyuncuydu. 10 sene önce kurulan ve Half Life oyununun yapımcısı Valve'a ati olan Steam servisi büyük bir ivmeyle kullanıcı kazanmaya devam ediyor.

Steam'in yeni SteamOS işletim sistemli "linux" oyun konsolu devreye girdiğinde, geçen sene tanıtılan "büyük ekranda oyun" hizmeti ile birleşerek, çok daha fazla sayıda insanın Steam kullanmasına neden olacağı düşünülüyor.

SteamOS işletim sistemi, PC oyunlarının Steam konsolu veya düşük seviye Laptop'lar sayesinde geniş ekranlı TV'lerde oynanmasını mümkün kılacak. Steam konsolu ayrıca dokunmatik yüzeyli yeni bir oyun kontrolü tasarımıyla da oyunlardaki kontrol hassasiyetini en üst seviyeye çıkaracak.

Okuyucu Yorumları