Steam'den korkutan önbellek problemi!

Dev oyun servisinde yaşanan 1 saatlik büyük sorun, düşünülenin aksine bir hack saldırısı değilmiş!

Herkes hack sandı; ama...

Valve'nin Steam servisi, kullanıcıların kendi hesapları yerine başkalarının hesap ayrıntılarını görmelerine neden olan hatadan sonra sorunsuz bir biçimde çalışmaya devam ediyor. Valve, 25 Aralık gecesi meydana gelen önemli problemin bir hack girişiminden ziyade kod düzenlemesinden kaynaklandığını açıkladı. Geçtiğimiz yıl Noel döneminde yaşanan ve Xbox Live ile PSN'i vuran hack saldırılarının ardından, Steam'de yaşanan sorunun da benzer bir saldırının sonucu olabileceği düşünülüyordu.

Sorun yaklaşık bir saat sürmesine rağmen büyük yankı uyandırırken, oyun devi için son derece utanç verici bir an olarak kayıtlara geçti. İsmi açıklanmayan bir Valve sözcüsü GameSpot'a yaptığı açıklamada "Steam tekrar çalışıyor. Bir konfigürasyon değişikliğinin sonucu olarak, önbellek problemi bazı kullanıcıların bir saatten az bir süre rastgele diğer kullanıcılar için oluşturulan sayfaları görmesine neden oldu. Sorun çözüldü. Önbelleğe alınmış sayfaların görüntülenmesinin ötesinde sıkıntı verebilecek bir durumun olmadığına inanıyoruz" dedi.

Steam servisinin kendisinden henüz hiçbir resmi açıklama gelmezken, veri sızıntılarının yankılarıyla birlikte durumun ciddiyetinin ortaya çıkması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları