Steam'e Yeni Bir Rakip Geliyor!

Steam artık rakipsiz değil: Oyun devi, geliştiricilere yüksek pay vereceği yeni bir dijital oyun marketi açacağını duyurdu.

Epic'ten servet kazandıran market

Unreal Engine ve popülerliği dağları aşan oyun Fortnite'nın arkasındaki dev isim Epic Games, oyun geliştiricilerine büyük bir müjde verdi. Epic Games, yaptığı resmi açıklamada "Geliştiricilerle doğrudan temas edebileceğimiz ve ekonomik açıdan son derece adil koşullar sunan bir dijital marketle karşınıza çıkacağız." ifadelerini kullandı.

Epic Games Store'un kullanıcılardan sadece ama sadece yüzde 12 pay alması bekleniyor. Bu çok büyük bir gelişme ve muazzam bir müjde. Müjde kelimesini tekrarlıyoruz; zira Steam ve benzer platformlar geliştiricilerden yüzde 30 seviyelerinde pay talep ediyor. Gerçi Steam de, oyun geliştiricilerinden alacağı kar payını yüzde 20 seviyesine çekeceğini açıklamıştı. Kısacası rekabet kızışıyor.

Yine de Epic Store, çok önemli bir avantaja sahip. Epic Store, "Kapılarının yalnızca Unreal Engine kullanan geliştiricilere değil; tüm geliştiricilere açık olduğunu" vurguladı.

Mağaza öncelikle PC ve Mac platformları için bir "oyun seti" sunuyor. Bu set, 2019 yılında Android cephesinde de kullanılacak. Şirket yeni oyun mağazasının ne zaman açılacağını resmen açıklamadı lakin; açıklamaya dair tüm tahminler, 6 Aralık tarihinde düzenlenecek The Game Awards'ı işaret ediyor.

Okuyucu Yorumları