SteamOS oyunlarda hayal kırıklığı yaratıyor!

Uzun süre büyük bir merakla beklenen işletim sistemi, performans konusunda sınıfta kaldı!

Hayal kırıklığı!

Valve'nin oyun amaçlı işletim sistemi SteamOS, ciddi performans sorunları yaşıyor. Ars Technica tarafından incelemeye alınan SteamOS farklı platfromlarda oynanabilen oyunlar karşısında verimli sonuçlar vermekten uzak görünürken, saniyede gösterilen kare sayısı gibi konularda Windows 10'un yarı değerlerini zar zor yakalayabiliyor.

İnceleme sonuçlarında yer alan değerler, yeni işletim sisteminin, Middle Eart: Shadow of Mordor ve Metro: Last Night Redux gibi oyunların, Geekbench 3 benchmark testlerinde şaşırtıcı biçimde sınıfta kaldığını gösteriyor. Sonuçlar Windows 10 ile SteamOS arasından kare sayısı konusunda yüzde 21 ile yüzde 58 arasında farklılık bulunduğunu gösteriyor.

SteamOS'in orta sınıf donanıma sahip cihazlarda daha çok kullanılacağı göz önünde bulundurduğunda sorun oldukça ciddi görünüyor. Örneğin Windows 10, Shadow of Mordor için 34.5 fps değerine ulaşırken SteamOS ancak 14.6 fps'ye ulaşabildi. Valve'nin kendi oyunları da bu sorunlardan payını almış görünüyor. Portal, Team Fortress 2 ve Dota 2 gibi oyunların SteamOS performanslarında yüzde 15-27 arasında düşüş bulunuyor.

Bu değerlere bakıldığında şimdilik SteamOS'in Windows 10 karşısında pek de şanslı olduğunu söylemek mümkün değil. Valve'nin işletim sistemi konusunda yol alabilmesi için daha çok çalışması gerekecek.

Okuyucu Yorumları