Steve Ballmer'dan "dev" Windows 8 tahmini!

Microsoft'un renkli CEO'su Steve Ballmer'ın Windows 8 hakkındaki bu iddiası çok konuşulacak!

Büyük Windows 8 iddiası!

Microsoft'un enerjik CEO'su Steve Ballmer, geçtiğimiz günlerdeki Windows 7 satış tahminin ardından şimdi de Windows 8'in satış tahminini açıkladı.

Ballmer, 2012 içerisinde 350 milyon Windows 7'li cihaz satacaklarını tahmin ettiğini söylemişti. Güney Kore'de Seoul Digital Forum'da konuşan Ballmer, bu kez Windows 8'den bahsetti ve 2013'ün sonunda 500 milyon Windows 8'li cihazın kullanımda olacağını tahmin etti. Windows 8'in 2012'nin sonuna doğru yayınlanması bekleniyor. Windows 8 için "Bir anlamda MS Windows'un yeniden doğuşu... Şimdiye dek yaptığımız en önemli çalışma." diyen Ballmer, Microsoft'un Windows 8'e özel bir Skype yayınlayacağını da sözlerine ekledi. Bunun anlamı, Haziran ayının ilk haftasında yayınlanacak olan Windows 8 Yayın Önizleme sürümünde Skype'ın da yer alacak olması olabilir.

Bulut bilişim endüstrisi hakkında da konuşan Ballmer, birkaç sene içinde bu endüstriye hükmeden sadece birkaç şirket kalacağını tahmin etti: "Yazılım geliştiricilerinin yeniliklerini yaptıları birkaç çekirdek (bulut) platformu. Gerçekten çok daha küçük ve odaklı bir rakam - Windows, Linux'un çeşitli formları ve Apple ekosistemi."

Okuyucu Yorumları