Steve Ballmer'dan Twitter sürprizi!

Microsoft'un eski patronu Steve Ballmer, sürpriz bir haberle bir kez daha manşetlerde!

Steve Ballmer geri döndü!

Los Angeles Clippers NBA takımını satın alan eski Microsoft CEO'su Steve Ballmer, onaylanmış bir Twitter hesabı açarak yeni bir yatırım daha yaptığını duyurdu. Ballmer'ın daha önceki yatırımından biraz daha farklı olan bu yatırımın duyurulduğu tweet'de Ballmer, yeni Twitter CEO'su Jack Dorsey'i ve Twitter ekibini yaptıkları gelişimlerden dolayı tebrik ederken, geçtiğimiz aylar içerisinde firmanın yüzde 4 hissesini satın aldığı için mutlu olduğunu belirtmekteydi.

Bu yatırım Ballmer'ı Twitter'ın en büyük üçüncü yatırımcısı haline getirmekte ve kendisini, firmanın sadece yüzde 3'üne sahip olan yeni CEO Jack Dorsey'in üstüne yerleştirmekte. San Francisco tabanlı microblogging firmasının en büyük hisse sahibi ise yüzde 6.8'i elinde tutan ortak kurucu Evan Williams.

Bir Twitter sözcüsü hesabın onaylı olduğunu ve Ballmer'a ait olduğunu doğruladı ancak yatırımı doğrulayamayacağını söyledi. Ballmer henüz konu hakkında bir yorum yapmış değil. Bloomberg ise Ballmer'ın bu yatırımı doğruladığını söylemekte ve bu hisselerin şu andaki değeri yaklaşık olarak 840 milyon dolar olarak gözüküyor.

Dorsey ve kendisinin ve yatırım firmasının Twitter'daki yatırımını yüzde 5'in üzerine çıkartan Suudi Prens Alwaleed bin Talal için yapılan övgüler ise Ballmer'ın yeni bir momentum kazanıldığına inandığını göstermekte.

Ballmer'ın yeni Twitter hesabı da oldukça geniş bir ilgi alanına yayılıyor. Ballmer'ın takip ettiği 24 kişiden dördü Clippers oyuncuları, biri LeBron James ve bir diğeri Dallas Mavericks sahibi Mark Cuban. Geri kalan isimler ise pek çok ünlü ismi içermekte. Bu isimlerin arasında golfçü Jordan Spieth, Microsoft ortak kurucusu Paul Allen ve White House yer almakta. Takip etmediği isimlerden birinin Bill Gates olması ise bazı soruları akıllara getirebilir...

Twitter, geçtiğimiz hafta içerisinde toplam iş gücünün yaklaşık olarak yüzde 8'ini işten çıkartmıştı.

Okuyucu Yorumları