Steve Ballmer’ın Türkiye ziyareti

Microsoft’un Türkiye yatırımlarıyla ilgili hükümet yetkilileriyle görüşmeler yapmak üzere Türkiye’ye gelen Microsoft CEO’su Steve Ballmer, Vestel City’ye yaptığı ziyaretin ardından İktisat Kongresi’ne katıldı.

Steve Ballmer’ın Türkiye ziyareti

Steve Ballmer Microsoft’un Türkiye’de planladığı yatırımları görüşmek üzere Türkiye’ye geldi. 5 Mayıs’ta başlayan İzmir İktisat Kongresi’ne katılan Ballmer, Microsoft’un hazırlığını yaptığı yatırımlarla ilgili bakanlarla görüşmeler yaptı.

Microsoft’un Türkiye’nin teknoloji üretimi konusunda dünyanın birinci liginde olabilecek bir potansiyele sahip olduğunu belirten Ballmer “Türkiye teknoloji üretmek için Ar-Ge’ye yapacağı yatırımlarla potansiyelini gerçekleştirebilir. Microsoft olarak eğitime ve teknolojinin dünyayı değiştirebilecek gücüne inanıyoruz. Bu nedenle Türkiye’de eğitime ve bilişim ekosistemine yaptığımız yatırımları sürdüreceğiz” dedi.

Kongre öncesinde Manisa’ya geçerek Vestel City’yi ziyaret eden Steve Ballmer, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu ile biraraya geldi. Zorlu ve Ballmer yaptıkları açıklamalarda Türkiye’yi teknolojiyle geliştirme çağrısında bulundular.

Okuyucu Yorumları