Steve Jobs asla istemezdi; ama...

Steve Jobs'un Apple'da asla izin vermeyeceği iki şey, ölümünden sonra gerçek mi oluyor?

Steve Jobs istemezdi; ama...

Hüseyin Cem Köylü

Digitimes'ın haberine göre, Apple'ın üzerinde düşündüğü yeni planı 7 inç tablet pazarını ele geçirmek... Apple'ın bu fikri inkar etmediği fakat Android gibi karışık bir ekosistem yaratmamak için şimdiye kadar uzak durduğu belirtiliyor.

Birçok incelemede Kindle Fire'ın küçük ekran boyutunun dergi okumak için yeterli olmadığından yakınılıyor, iPad ise "Gazete Bayisi" özelliği ve büyük ekranıyla bu konuda artı puan alıyor.

Fakat ilginçtir ki söylentiler Apple'ın gelecek sene bir iPad Mini'yi piyasaya sürmek istediği yönünde. Digitimes'a göre Apple 7.85 inç ekranlı bir tableti 2012'nin ortalarında piyasaya sürmeyi düşünüyor. Sitenin, Apple Asya tedarik zincirindeki kaynakları "Kindle Fire'ın küçük ekranı ve akıllı ceplerin büyük ekranları büyük başarı sağlıyorlar. Apple da bu konuda bir şeyler yapmak istiyor artık" sözleriyle bu konuya dayanak getiriyorlar. Bilindiği gibi, iPhone 5 için de daha büyük ekran iddiaları ciddi ciddi dillendiriliyor...

Steve Jobs, küçük ekranlı iPad ve büyük ekranlı iPhone'a her zaman karşıydı... Bakalım Tim Cook yönetimindeki Apple bu duruma aldırmayıp değişiklik yapacak mı?

Okuyucu Yorumları